Nabeschouwing Italië - Macedonië (5-2) || EK Kwalificatie 2024

Vrijdag 17 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Italië het vrijdag 17 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Macedonië. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Italië - Macedonië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Italië - Macedonië (5-2)

Het EK Kwalificatie duel tussen Italië en Macedonië is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 5-2 overwinning voor Italië. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Matteo Darmian, waarmee Italy met 1-0 de leiding nam. Italy kreeg via Jorginho in de 40e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Felix Zwayer de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 41e werd de voorsprong voor Italy verdubbeld dankzij een doelpunt van Federico Chiesa.

In de 48e minuut volgde een derde treffer van Italy, waarmee Federico Chiesa zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na 52 minuten deed Jani Atanasov iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van North Macedonia werd verkleind tot 3-1. North Macedonia verkleinde in de 74e minuut de achterstand doordat Jani Atanasov de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Even later viel in de 81e minuut opnieuw een doelpunt. Het was Giacomo Raspadori van Italy die de score op 4-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Stephan El Shaarawy van Italy die daarmee in de 93e minuut de eindstand bepaalde: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Zwayer bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Italië.

LIVE Italië - Macedonië 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Italië - Macedonië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Italy Doelpunt Matteo Darmian met assist van Giacomo Raspadori Italy 1-0
40' Penalty gemist Italy Penalty gemist Jorginho Jorginho Italy
41' Doelpunt Italy Doelpunt Federico Chiesa met assist van Nicolò Barella Italy 2-0
48' Doelpunt Italy Doelpunt Federico Chiesa met assist van Domenico Berardi Italy 3-0
46' Wissel North Macedonia Wissel Stefan Ashkovski voor Jovan Manev North Macedonia
46' Wissel North Macedonia Wissel Milan Ristovski voor Bojan Miovski North Macedonia
46' Wissel North Macedonia Wissel Jani Atanasov voor Arijan Ademi North Macedonia
52' Doelpunt North Macedonia Doelpunt Jani Atanasov met assist van Ezgjan Alioski  North Macedonia 3-1
62' Wissel Italy Wissel Bryan Cristante voor Jorginho Italy
62' Wissel Italy Wissel Davide Frattesi voor Giacomo Bonaventura Italy
62' Wissel Italy Wissel Nicolò Zaniolo voor Federico Chiesa Italy
64' Wissel North Macedonia Wissel Isnik Alimi voor Agon Elezi North Macedonia
72' Gele kaart Italy Gele kaart voor Nicolò Zaniolo Italy
72' Wissel North Macedonia Wissel Darko Churlinov voor Eljif Elmas North Macedonia
74' Doelpunt North Macedonia Doelpunt Jani Atanasov met assist van Enis Bardhi  North Macedonia 3-2
76' Wissel Italy Wissel Stephan El Shaarawy voor Domenico Berardi Italy
79' Gele kaart North Macedonia Gele kaart voor Darko Churlinov North Macedonia
80' Gele kaart North Macedonia Gele kaart voor Stefan Ashkovski North Macedonia
81' Doelpunt Italy Doelpunt Giacomo Raspadori met assist van Nicolò Barella Italy 4-2
84' Gele kaart North Macedonia Gele kaart voor Milan Ristovski North Macedonia
84' Gele kaart North Macedonia Gele kaart voor Blagoja Milevski North Macedonia
87' Gele kaart North Macedonia Gele kaart voor Nikola Serafimov North Macedonia
89' Gele kaart Italy Gele kaart voor Francesco Acerbi Italy
90' Wissel Italy Wissel Gianluca Scamacca voor Giacomo Raspadori Italy
93' Doelpunt Italy Doelpunt Stephan El Shaarawy met assist van Federico Dimarco Italy 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Italië - Macedonië
Opstellingen Italië - Macedonië
De opstellingen van Italië en Macedonië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Italië gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Macedonië zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.