Nabeschouwing Kosovo - Wit-Rusland (0-1) || EK Kwalificatie 2024

Dinsdag 21 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Kosovo het dinsdag 21 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Wit-Rusland. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadiumi Fadil Vokrri in Pristina.

Via de Kosovo - Wit-Rusland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kosovo - Wit-Rusland (0-1)

Het EK Kwalificatie duel tussen Kosovo en Wit-Rusland is onder leiding van scheidsrechter Georgi Kabakov geëindigd in een 0-1 overwinning voor Wit-Rusland. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door Dmitriy Antilevskiy , waarmee Belarus met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Wit-Rusland.

LIVE Kosovo - Wit-Rusland 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kosovo - Wit-Rusland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Belarus Gele kaart voor Vladislav Malkevich  Belarus
43' Doelpunt Belarus Doelpunt Dmitriy Antilevskiy  Belarus 0-1
45' Gele kaart Belarus Gele kaart voor Maksim Skavysh  Belarus
46' Wissel Kosovo Wissel Muhamet Hyseni voor Zymer Bytyqi Kosovo
56' Wissel Belarus Wissel Valeriy Bocherov  voor Kirill Kaplenko  Belarus
56' Wissel Kosovo Wissel Denis Laptev  voor Maksim Skavysh  Kosovo
57' Wissel Belarus Wissel Meriton Korenica voor Qëndrim Zyba Belarus
57' Wissel Kosovo Wissel Altin Zeqiri voor Elbasan Rashani Kosovo
61' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor Muhamet Hyseni Kosovo
67' Wissel Kosovo Wissel Lirim Kastrati voor Bernard Berisha Kosovo
74' Wissel Belarus Wissel Artem Kontsevoy  voor Maks Ebong  Belarus
74' Wissel Belarus Wissel Vladislav Klimovich  voor Dmitriy Antilevskiy  Belarus
78' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor Meriton Korenica Kosovo
83' Wissel Kosovo Wissel Alban Ajdini voor Florent Hadergjonaj Kosovo
83' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor Altin Zeqiri Kosovo
86' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor Mërgim Vojvoda Kosovo
87' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor Lirim Kastrati Kosovo
88' Gele kaart Belarus Gele kaart voor Denis Laptev  Belarus
91' Wissel Belarus Wissel Pavel Pavlyuchenko  voor Belarus
91' Gele kaart Belarus Gele kaart voor Sergey Karpovich  Roman Yuzepchuk  Belarus
95' Gele kaart Belarus Gele kaart voor Nikita Korzun  Belarus
94' Gele kaart Belarus Gele kaart voor Nikita Korzun  Belarus
Video hoogtepunten en samenvatting Kosovo - Wit-Rusland
Opstellingen Kosovo - Wit-Rusland
De opstellingen van Kosovo en Wit-Rusland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kosovo gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Wit-Rusland zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Primož Gliha
Formatie 5-3-2
Coach Carlos Alós Ferrer
Voorbeschouwing Kosovo - Wit-Rusland

Kosovo en Wit-Rusland spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Georgi Kabakov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kosovo en Wit-Rusland in de EK Kwalificatie vond plaats op 19 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wit-Rusland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Wit-Rusland favoriet. 1 keer wist de ploeg van Kosovo te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Kosovo. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kosovo 0
Winst Wit-Rusland 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kosovo op een 4e positie staat, terwijl we Wit-Rusland terugvinden op de 5e plaats.