Nabeschouwing Letland - Kroatië (0-2) || EK Kwalificatie 2024

Zaterdag 18 november 2023 - 18:00 uur



In de EK Kwalificatie 2024 neemt Letland het zaterdag 18 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Kroatië. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadions Skonto in Riga.

Via de Letland - Kroatië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Letland - Kroatië (0-2)

Het EK Kwalificatie duel tussen Letland en Kroatië is onder leiding van scheidsrechter Urs Schnyder geëindigd in een 0-2 overwinning voor Kroatië. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Lovro Majer, waarmee Croatia met 0-1 de leiding nam. Croatia vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Andrej Kramaric op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 0-2 stand in het voordeel van Kroatië.

Wedstrijdstatistieken Letland - Kroatië
Balbezit
35%
65%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
1
14
Schoten op doel
0
6
Aanvallen
68
166
Gevaarlijke aanvallen
26
45
Passes
317
720
Overtredingen
10
9
Buitenspel
2
0
Corners
4
1
Wissels
3
3
LIVE Letland - Kroatië 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Letland - Kroatië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Doelpunt Croatia Doelpunt Lovro Majer met assist van Luka Ivanusec Croatia 0-1
16' Doelpunt Croatia Doelpunt Andrej Kramaric met assist van Lovro Majer Croatia 0-2
30' Gele kaart Latvia Gele kaart voor Kristers Tobers Latvia
61' Wissel Croatia Wissel Mario Pasalic voor Luka Ivanusec Croatia
65' Gele kaart Latvia Gele kaart voor Aleksejs Saveljevs Latvia
80' Wissel Croatia Wissel Marco Pasalic voor Andrej Kramaric Croatia
83' Wissel Latvia Wissel Raimonds Krollis voor Roberts Uldrikis Latvia
86' Wissel Croatia Wissel Martin Baturina voor Luka Modric  Croatia
89' Wissel Latvia Wissel Raivis Jurkovskis voor Alvis Jaunzems Latvia
89' Wissel Latvia Wissel Dmitrijs Zelenkovs voor Eduards Daskevics Latvia
Video hoogtepunten en samenvatting Letland - Kroatië
Opstellingen Letland - Kroatië
De opstellingen van Letland en Kroatië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Letland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kroatië zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Zlatko Dalić
Wissels Kroatië
# Speler Pos.
12 Nediljko Labrović K
23 Ivica Ivušić K
21 Domagoj Vida V
19 Borna Sosa V
3 Marin Pongracic V
8 Martin Baturina M
16 Nikola Moro M
22 Marco Pasalic M
15 Mario Pašalić M
20 Marko Pjaca A
Voorbeschouwing Letland - Kroatië

Letland en Kroatië spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Urs Schnyder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Letland en Kroatië in de EK Kwalificatie vond plaats op 8 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kroatië. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Kroatië favoriet. 1 keer wist de ploeg van Letland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Letland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Letland 0
Winst Kroatië 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Letland op een 5e positie staat, terwijl we Kroatië terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Letland - Kroatië Opstelling Letland Opstelling Kroatië Live Letland - Kroatië Live Letland - Kroatië kijken Letland - Kroatië kijken Live Letland - Kroatië stream Letland - Kroatië Fox Sports Nabeschouwing Letland - Kroatië Uitslag Letland - Kroatië Statistieken Letland - Kroatië EK Kwalificatie 2024 Letland - Kroatië wedden Letland - Kroatië gokken Letland - Kroatië Unibet