Nabeschouwing Moldavië - Albanië (1-1) || EK Kwalificatie 2024

Vrijdag 17 november 2023 - 18:00 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Moldavië het vrijdag 17 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Albanië. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadionul CPTF in Chişinău.

Via de Moldavië - Albanië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Moldavië - Albanië (1-1)

De EK Kwalificatie 2024 wedstrijd tussen Moldavië en Albanië geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 25 minuten. Sokol Cikalleshi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Albania vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Lange tijd leek het erop dat Moldova het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 87e minuut was het namelijk Vladyslav Baboglo die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Moldavië - Albanië 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Moldavië - Albanië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Albania Gele kaart voor Mario Mitaj Albania
11' Gele kaart Moldova Gele kaart voor Vadim Rață  Moldova
25' Penalty Albania Penalty Sokol Cikalleshi Albania 0-1
46' Wissel Moldova Wissel Maxim Cojocaru voor Ioan-Calin Revenco Moldova
54' Gele kaart Moldova Gele kaart voor Mihail Caimacov Moldova
62' Wissel Albania Wissel Mirlind Daku voor Sokol Cikalleshi Albania
68' Wissel Moldova Wissel Vitalie Damaşcan voor Nichita Moțpan Moldova
76' Wissel Moldova Wissel Serafim Cojocari voor Mihail Caimacov Moldova
76' Wissel Moldova Wissel Victor Stînă voor Ion Nicolaescu  Moldova
80' Wissel Albania Wissel Klaus Gjasula voor Nedim Bajrami Albania
86' Gele kaart Albania Gele kaart voor Mirlind Daku Albania
87' Doelpunt Moldova Doelpunt Vladyslav Baboglo Moldova 1-1
92' Wissel Albania Wissel Arbnor Muja voor Jasir Asani Albania
Video hoogtepunten en samenvatting Moldavië - Albanië
Opstellingen Moldavië - Albanië
De opstellingen van Moldavië en Albanië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Moldavië gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Albanië zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Sergiu Cleşcenco
Coach Sylvio Mendes Campos Junior
Voorbeschouwing Moldavië - Albanië

Moldavië en Albanië spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Moldavië en Albanië in de EK Kwalificatie vond plaats op 17 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Albanië. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Albanië favoriet. 1 keer wist de ploeg van Moldavië te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Moldavië. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Moldavië 0
Winst Albanië 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Moldavië op een 4e positie staat, terwijl we Albanië terugvinden op de 1e plaats.