Nabeschouwing Polen - Estland (5-1) || EK Kwalificatie 2024

Donderdag 21 maart 2024 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Polen het donderdag 21 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Estland. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Slaski in Chorzów.

Via de Polen - Estland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Polen - Estland (5-1)

Het EK Kwalificatie duel tussen Polen en Estland is onder leiding van scheidsrechter Slavko Vinčić geëindigd in een 5-1 overwinning voor Polen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Przemyslaw Frankowski, waarmee Poland met 1-0 de leiding nam. In de 27e minuut kreeg Maksim Paskotsi van Estonia voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Estonia de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Poland via een goal van Piotr Zieliński in de 50e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 70e minuut volgde een derde treffer van Poland, waarmee Jakub Piotrowski zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 73e werkte Karol Mets de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 4-0 kwam te staan. De vijfde treffer van Poland viel in de 76e minuut en kwam op naam te staan van Sebastian Szymanski. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 78e minuut was het Estonia dat via Martin Vetkal de stand op 5-1 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Slavko Vinčić en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Polen.

LIVE Polen - Estland 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Polen - Estland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Estonia Gele kaart voor Maksim Paskotsi Estonia
22' Doelpunt Poland Doelpunt Przemyslaw Frankowski met assist van Jakub Piotrowski Poland 1-0
27' Tweede gele kaart Estonia Tweede gele kaart voor Maksim Paskotsi Estonia
31' Wissel Estonia Wissel Kristo Hussar voor Alex Tamm Estonia
46' Wissel Poland Wissel Matty Cash voor Przemyslaw Frankowski Poland
50' Doelpunt Poland Doelpunt Piotr Zieliński met assist van Nicola Zalewski Poland 2-0
56' Wissel Poland Wissel Tymoteusz Puchacz voor Matty Cash Poland
60' Gele kaart Poland Gele kaart voor Tymoteusz Puchacz Poland
67' Wissel Estonia Wissel Mark Anders Lepik voor Oliver Jürgens Estonia
67' Wissel Estonia Wissel Artur Pikk voor Ken Kallaste Estonia
67' Wissel Estonia Wissel Markus Poom voor Kevor Palumets Estonia
70' Doelpunt Poland Doelpunt Jakub Piotrowski met assist van Robert Lewandowski  Poland 3-0
72' Wissel Poland Wissel Adam Buksa voor Karol Świderski Poland
72' Wissel Poland Wissel Sebastian Szymanski voor Piotr Zieliński Poland
73' Eigen doelpunt Poland Eigen doelpunt Karol Mets Nicola Zalewski Poland 4-0
73' Wissel Poland Wissel Jakub Moder voor Jakub Piotrowski Poland
76' Doelpunt Poland Doelpunt Sebastian Szymanski met assist van Nicola Zalewski Poland 5-0
78' Doelpunt Estonia Doelpunt Martin Vetkal met assist van Markus Soomets Estonia 5-1
82' Wissel Estonia Wissel Mihkel Ainsalu voor Markus Soomets Estonia
Video hoogtepunten en samenvatting Polen - Estland
Opstellingen Polen - Estland
De opstellingen van Polen en Estland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Polen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Estland zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Thomas Häberli
Voorbeschouwing Polen - Estland

Polen en Estland spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Slavko Vinčić en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Polen en Estland elkaar treffen in de EK Kwalificatie.