Nabeschouwing Polen - Tsjechië (1-1) || EK Kwalificatie 2024

Vrijdag 17 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Polen het vrijdag 17 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Tsjechië. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Slaski in Chorzów.

Via de Polen - Tsjechië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Polen - Tsjechië (1-1)

De EK Kwalificatie 2024 wedstrijd tussen Polen en Tsjechië geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door Jakub Piotrowski, waarmee Poland met 1-0 de leiding nam. Czech Republic kwam na 49 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Tomas Soucek , waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Polen - Tsjechië 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Polen - Tsjechië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Gele kaart Poland Gele kaart voor Pawel Bochniewicz Poland
38' Doelpunt Poland Doelpunt Jakub Piotrowski Poland 1-0
46' Wissel Czech Republic Wissel Adam Hlozek voor Jan Kuchta Czech Republic
46' Wissel Poland Wissel Adam Buksa voor Karol Swiderski Poland
46' Wissel Czech Republic Wissel Tomas Cvancara voor Mojmir Chytil Czech Republic
49' Doelpunt Czech Republic Doelpunt Tomas Soucek  Czech Republic 1-1
58' Wissel Poland Wissel Patryk Peda voor Pawel Bochniewicz Poland
63' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor Jakub Brabec Czech Republic
73' Wissel Poland Wissel Kamil Grosicki voor Damian Szymanski Poland
75' Wissel Czech Republic Wissel Ondrej Lingr voor Lukas Provod Czech Republic
85' Wissel Poland Wissel Sebastian Szymanski voor Patryk Peda Poland
91' Wissel Czech Republic Wissel Alex Kral voor Michal Sadilek Czech Republic
Video hoogtepunten en samenvatting Polen - Tsjechië
Opstellingen Polen - Tsjechië
De opstellingen van Polen en Tsjechië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Polen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Tsjechië zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Jaroslav Šilhavý
Voorbeschouwing Polen - Tsjechië

Polen en Tsjechië spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Polen en Tsjechië in de EK Kwalificatie vond plaats op 24 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tsjechië. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Tsjechië favoriet. 1 keer wist de ploeg van Polen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Polen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Polen 0
Winst Tsjechië 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Polen op een 4e positie staat, terwijl we Tsjechië terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.