Nabeschouwing Portugal - IJsland (2-0) || EK Kwalificatie 2024

Zondag 19 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Portugal het zondag 19 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Portugal - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - IJsland (2-0)

Het EK Kwalificatie duel tussen Portugal en IJsland is onder leiding van scheidsrechter Anastasios Papapetrou geëindigd in een 2-0 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Bruno Fernandes, waarmee Portugal met 1-0 de leiding nam. Portugal vergrootte in de 66e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ricardo Horta op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Portugal.

LIVE Portugal - IJsland 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Iceland Gele kaart voor Ísak Bergmann Jóhannesson Iceland
32' Gele kaart Iceland Gele kaart voor Jón Dagur Thorsteinsson Iceland
37' Doelpunt Portugal Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Bernardo Silva Portugal 1-0
46' Wissel Iceland Wissel Orri Óskarsson voor Alfred Finnbogason Iceland
46' Gele kaart Iceland Gele kaart voor Willum Thór Willumsson Iceland
54' Gele kaart Portugal Gele kaart voor João Palhinha Portugal
54' Gele kaart Iceland Gele kaart voor Jóhann Berg Gudmundsson Iceland
62' Wissel Iceland Wissel Mikael Ellertsson voor Willum Thór Willumsson Iceland
62' Wissel Portugal Wissel Ricardo Horta voor Bernardo Silva Portugal
62' Wissel Portugal Wissel Raphaël Guerreiro voor João Mário Portugal
62' Wissel Iceland Wissel Andri Gudjohnsen voor Jón Dagur Thorsteinsson Iceland
62' Wissel Iceland Wissel Arnór Ingvi Traustason voor Ísak Bergmann Jóhannesson Iceland
66' Doelpunt Portugal Doelpunt Ricardo Horta met assist van Cristiano Ronaldo  Portugal 2-0
75' Wissel Portugal Wissel Vitinha voor Otávio Portugal
84' Gele kaart Portugal Gele kaart voor João Félix Portugal
87' Wissel Portugal Wissel João Neves voor João Cancelo Portugal
87' Wissel Portugal Wissel Bruma voor João Félix Portugal
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - IJsland
Opstellingen Portugal - IJsland
De opstellingen van Portugal en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en IJsland zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Portugal - IJsland

Portugal en IJsland spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anastasios Papapetrou en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Portugal en IJsland in de EK Kwalificatie vond plaats op 20 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Portugal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Portugal favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl IJsland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Portugal 1
Winst IJsland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Portugal op een 1e positie staat, terwijl we IJsland terugvinden op de 4e plaats.