Nabeschouwing Zweden - Estland (2-0) || EK Kwalificatie 2024

Zondag 19 november 2023 - 18:00 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Zweden het zondag 19 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Estland. De wedstrijd wordt gespeeld in Friends Arena in Solna.

Via de Zweden - Estland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zweden - Estland (2-0)

Het EK Kwalificatie duel tussen Zweden en Estland is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 2-0 overwinning voor Zweden. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Viktor Claesson, waarmee Sweden met 1-0 de leiding nam. Sweden vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Emil Forsberg op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Zweden.

LIVE Zweden - Estland 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zweden - Estland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Sweden Doelpunt Viktor Claesson met assist van Ludwig Augustinsson Sweden 1-0
55' Doelpunt Sweden Doelpunt Emil Forsberg met assist van Viktor Claesson Sweden 2-0
56' Wissel Estonia Wissel Vlasiy Sinyavskiy voor Bogdan Vastsuk Estonia
56' Wissel Estonia Wissel Sergei Zenjov voor Georgi Tunjov Estonia
62' Wissel Estonia Wissel Märten Kuusk voor Joonas Tamm Estonia
62' Wissel Estonia Wissel Henri Anier voor Oliver Jürgens Estonia
69' Gele kaart Estonia Gele kaart voor Märten Kuusk Estonia
72' Wissel Sweden Wissel Hugo Larsson voor Albin Ekdal Sweden
72' Wissel Sweden Wissel Mattias Svanberg voor Emil Forsberg Sweden
72' Gele kaart Sweden Gele kaart voor Filip Helander Sweden
84' Wissel Estonia Wissel Alex Matthias Tamm voor Artur Pikk Estonia
85' Wissel Sweden Wissel Robin Quaison voor Viktor Claesson Sweden
85' Wissel Sweden Wissel Kristoffer Olsson voor Jens Cajuste Sweden
91' Gele kaart Estonia Gele kaart voor Markus Poom Estonia
Video hoogtepunten en samenvatting Zweden - Estland
Opstellingen Zweden - Estland
De opstellingen van Zweden en Estland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zweden gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Estland zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.