Nabeschouwing Zwitserland - Kosovo (1-1) || EK Kwalificatie 2024

Zaterdag 18 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Zwitserland het zaterdag 18 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kosovo. De wedstrijd wordt gespeeld in Kybunpark in St. Gallen.

Via de Zwitserland - Kosovo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zwitserland - Kosovo (1-1)

De EK Kwalificatie 2024 wedstrijd tussen Zwitserland en Kosovo geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Rubén Vargas, waarmee Switzerland met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Kosovo het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 82e minuut was het namelijk Muhamet Hyseni die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Zwitserland - Kosovo 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zwitserland - Kosovo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor Zymer Bytyqi Kosovo
29' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor Elbasan Rashani Kosovo
46' Wissel Kosovo Wissel Altin Zeqiri voor Elbasan Rashani Kosovo
46' Wissel Kosovo Wissel Lirim Kastrati voor Zymer Bytyqi Kosovo
47' Doelpunt Switzerland Doelpunt Rubén Vargas met assist van Denis Zakaria Switzerland 1-0
58' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor Granit Xhaka  Switzerland
66' Wissel Switzerland Wissel Michel Aebischer voor Remo Freuler Switzerland
66' Wissel Kosovo Wissel Meriton Korenica voor Bernard Berisha Kosovo
73' Wissel Kosovo Wissel Muhamet Hyseni voor Florent Hadergjonaj Kosovo
75' Wissel Switzerland Wissel Dan Ndoye voor Noah Okafor Switzerland
75' Wissel Switzerland Wissel Zeki Amdouni voor Rubén Vargas Switzerland
76' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor Denis Zakaria Switzerland
82' Doelpunt Kosovo Doelpunt Muhamet Hyseni met assist van Mërgim Vojvoda Kosovo 1-1
84' Wissel Switzerland Wissel Filip Ugrinic voor Eray Cömert Switzerland
84' Wissel Switzerland Wissel Renato Steffen voor Xherdan Shaqiri Switzerland
86' Wissel Kosovo Wissel Kreshnik Hajrizi voor Qëndrim Zyba Kosovo
Video hoogtepunten en samenvatting Zwitserland - Kosovo
Opstellingen Zwitserland - Kosovo
De opstellingen van Zwitserland en Kosovo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zwitserland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Kosovo zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Murat Yakin
Formatie 3-4-2-1
Coach Primož Gliha
Voorbeschouwing Zwitserland - Kosovo

Zwitserland en Kosovo spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zwitserland en Kosovo in de EK Kwalificatie vond plaats op 9 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Zwitserland 0
Winst Kosovo 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zwitserland op een 1e positie staat, terwijl we Kosovo terugvinden op de 4e plaats.