Nabeschouwing Ajax - Aston Villa (0-0) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 7 maart 2024 - 18:45 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Ajax het donderdag 7 maart 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Aston Villa (0-0)

De UEFA Conference League 2023/2024 wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Ezri Konsa van Aston Villa. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 83e minuut het veld moest verlaten. In de 86e minuut kreeg Tristan Gooijer van Ajax voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Ajax de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Het was Ajax dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit had en van daaruit probeerde om iets te creëren. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Kort daarna blies scheidsrechter Enea Jorgji voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindresultaat.

LIVE Ajax - Aston Villa 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Sivert Mannsverk Ajax
25' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Ezri Konsa Aston Villa
46' Wissel Aston Villa Wissel Matty Cash voor Pau Torres Aston Villa
63' Wissel Aston Villa Wissel Leon Bailey voor Morgan Rogers Aston Villa
63' Wissel Aston Villa Wissel John McGinn voor Moussa Diaby Aston Villa
64' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Matty Cash Aston Villa
68' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Tristan Gooijer Ajax
74' Wissel Aston Villa Wissel Álex Moreno voor Lucas Digne Aston Villa
74' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Tim Iroegbunam Aston Villa
76' Wissel Ajax Wissel Branco van den Boomen voor Sivert Mannsverk Ajax
76' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Nicolò Zaniolo Aston Villa
80' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Kristian Hlynsson Ajax
83' Tweede gele kaart Aston Villa Tweede gele kaart voor Ezri Konsa Aston Villa
86' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor Tristan Gooijer Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Aston Villa
Opstellingen Ajax - Aston Villa
De opstellingen van Ajax en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach John van 't Schip
Coach Unai Emery Etxegoien
Voorbeschouwing Ajax - Aston Villa

Ajax en Aston Villa spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Enea Jorgji en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en Aston Villa elkaar treffen in de UEFA Conference League.