Nabeschouwing Ajax - Bodø / Glimt (2-2) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 15 februari 2024 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Ajax het donderdag 15 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Bodø / Glimt. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Bodø / Glimt live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Bodø / Glimt (2-2)

De UEFA Conference League 2023/2024 wedstrijd tussen Ajax en Bodø / Glimt geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Albert Grønbæk, waarmee Bodø / Glimt met 0-1 de leiding nam. Bodø / Glimt vergrootte in de 63e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Albert Grønbæk op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

In de 91e minuut werd Odin Bjørtuft van Bodø / Glimt met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Bodø / Glimt het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 91e minuut werd de stand op 1-2 gezet na een benutte penalty van Ajax speler Branco van den Boomen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Ajax - Bodø / Glimt 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Bodø / Glimt teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Bodø / Glimt Doelpunt Albert Grønbæk met assist van Jens Petter Hauge Bodø / Glimt 0-1
25' Wissel Bodø / Glimt Wissel Ulrik Saltnes voor Sondre Brunstad Fet Bodø / Glimt
37' Gele kaart Bodø / Glimt Gele kaart voor Brede Moe Bodø / Glimt
46' Wissel Bodø / Glimt Wissel Tobias Gulliksen voor Sondre Sørli Bodø / Glimt
46' Wissel Ajax Wissel Borna Sosa voor Devyne Rensch Ajax
63' Doelpunt Bodø / Glimt Doelpunt Albert Grønbæk met assist van Håkon Evjen Bodø / Glimt 0-2
63' Wissel Ajax Wissel Carlos Forbs voor Chuba Akpom Ajax
71' Wissel Ajax Wissel Branco van den Boomen voor Kenneth Taylor Ajax
74' Wissel Bodø / Glimt Wissel Odin Bjørtuft voor Jostein Gundersen Bodø / Glimt
74' Wissel Bodø / Glimt Wissel Nino Zugelj voor Jens Petter Hauge Bodø / Glimt
81' Wissel Bodø / Glimt Wissel Oscar Forsmo Kapskarmo voor Albert Grønbæk Bodø / Glimt
85' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Tristan Gooijer Ajax
87' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Jordan Henderson Ajax
97' Doelpunt Ajax Doelpunt Steven Berghuis  Ajax 2-2
92' Wissel Ajax Wissel Anton Gaaei voor Tristan Gooijer Ajax
91' Rode kaart Bodø / Glimt Rode kaart voor Odin Bjørtuft Bodø / Glimt
91' Penalty Ajax Penalty Branco van den Boomen Ajax 1-2
90' Odin Bjørtuft Bodø / Glimt
92' Wissel Ajax Wissel Julian Rijkhoff voor Kristian Hlynsson Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Bodø / Glimt
Opstellingen Ajax - Bodø / Glimt
De opstellingen van Ajax en Bodø / Glimt zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Bodø / Glimt zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing Ajax - Bodø / Glimt

Ajax en Bodø / Glimt spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en Bodø / Glimt elkaar treffen in de UEFA Conference League.