Nabeschouwing Aston Villa - Ajax (4-0) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 14 maart 2024 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Aston Villa het donderdag 14 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Ajax (4-0)

Het UEFA Conference League duel tussen Aston Villa en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Orel Grinfeeld geëindigd in een 4-0 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Ollie Watkins, waarmee Aston Villa met 1-0 de leiding nam. Aston Villa vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Leon Bailey op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut kreeg Sivert Mannsverk van Ajax voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Ajax de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 75e minuut volgde een derde treffer van Aston Villa, waarmee Jhon Durán zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Aston Villa geen gas terug, waardoor in de 81e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Moussa Diaby.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Aston Villa.

LIVE Aston Villa - Ajax 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Morgan Rogers Aston Villa
14' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Sivert Mannsverk Ajax
19' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Ollie Watkins Aston Villa
25' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Douglas Luiz Aston Villa 1-0
33' Wissel Aston Villa Wissel Jhon Durán voor Ollie Watkins Aston Villa
39' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Ahmetcan Kaplan  Ajax
46' Wissel Aston Villa Wissel Youri Tielemans voor Morgan Rogers Aston Villa
60' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Leon Bailey met assist van Douglas Luiz Aston Villa 2-0
66' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor Sivert Mannsverk Ajax
69' Wissel Ajax Wissel Anton Gaaei voor Josip Sutalo Ajax
74' Wissel Aston Villa Wissel Tim Iroegbunam voor Leon Bailey Aston Villa
74' Wissel Aston Villa Wissel Clément Lenglet voor Diego Carlos Aston Villa
75' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Jhon Durán Aston Villa 3-0
79' Wissel Ajax Wissel Benjamin Tahirovic voor Devyne Rensch Ajax
81' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Moussa Diaby Aston Villa 4-0
83' Wissel Aston Villa Wissel Omari Kellyman voor Douglas Luiz Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Ajax
Opstellingen Aston Villa - Ajax
De opstellingen van Aston Villa en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.