Nabeschouwing Aston Villa - AZ (2-1) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 9 november 2023 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Aston Villa het donderdag 9 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - AZ (2-1)

Het UEFA Conference League duel tussen Aston Villa en AZ is onder leiding van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho geëindigd in een 2-1 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door Vangelis Pavlidis, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. Aston Villa kwam in de 61e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Diego Carlos, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 81e minuut zette Ollie Watkins zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Aston Villa de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho, waardoor Aston Villa een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Aston Villa - AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Clément Lenglet Aston Villa
52' Doelpunt AZ Doelpunt Vangelis Pavlidis met assist van Riechedly Bazoer AZ 0-1
61' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Diego Carlos met assist van Leon Bailey Aston Villa 1-1
69' Wissel AZ Wissel Myron van Brederode  voor Ruben van Bommel AZ
69' Wissel AZ Wissel Djordje Mihailovic voor Dani de Wit AZ
69' Wissel AZ Wissel Ernest Poku voor Ibrahim Sadiq AZ
74' Wissel Aston Villa Wissel Matty Cash voor Ezri Konsa Aston Villa
74' Wissel Aston Villa Wissel Douglas Luiz voor Youri Tielemans Aston Villa
74' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Moussa Diaby Aston Villa
81' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Douglas Luiz Aston Villa 2-1
88' Wissel AZ Wissel Tiago Dantas  voor Jordy Clasie  AZ
88' Wissel AZ Wissel Jens Odgaard voor Sven Mijnans AZ
90' Wissel Aston Villa Wissel Pau Torres voor Diego Carlos Aston Villa
90' Wissel Aston Villa Wissel Bertrand Traoré voor Leon Bailey Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - AZ
Opstellingen Aston Villa - AZ
De opstellingen van Aston Villa en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Aston Villa - AZ

Aston Villa en AZ spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en AZ in de UEFA Conference League vond plaats op 26 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Aston Villa favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl AZ slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 1
Winst AZ 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 2e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 3e plaats.