Nabeschouwing Aston Villa - Lille (2-1) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 11 april 2024 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Aston Villa het donderdag 11 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Lille (2-1)

Het UEFA Conference League duel tussen Aston Villa en Lille is onder leiding van scheidsrechter Espen Eskås geëindigd in een 2-1 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Ollie Watkins, waarmee Aston Villa met 1-0 de leiding nam. Aston Villa vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van John McGinn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut wist LOSC Lille de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Bafodé Diakité. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want LOSC Lille kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Espen Eskås, waardoor Aston Villa een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Aston Villa - Lille 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van John McGinn Aston Villa 1-0
46' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Paulo Rodrigues Fonseca LOSC Lille
49' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Douglas Luiz Aston Villa
56' Doelpunt Aston Villa Doelpunt John McGinn met assist van Leon Bailey Aston Villa 2-0
60' Wissel LOSC Lille Wissel Yusuf Yazıcı voor Edon Zhegrova LOSC Lille
65' Wissel Aston Villa Wissel Gabriel Gudmundsson voor Aston Villa
66' VAR: Afgekeurd doelpunt Nicolò Zaniolo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Nicolò Zaniolo Morgan Rogers LOSC Lille
74' Wissel Aston Villa Wissel Moussa Diaby voor Leon Bailey Aston Villa
74' Wissel Aston Villa Wissel Álex Moreno voor Lucas Digne Aston Villa
77' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Youri Tielemans Aston Villa
78' Wissel LOSC Lille Wissel Angel Gomes voor Gabriel Gudmundsson LOSC Lille
78' Wissel LOSC Lille Wissel Rémy Cabella voor Hákon Arnar Haraldsson LOSC Lille
82' Wissel Aston Villa Wissel Jhon Durán voor Ollie Watkins Aston Villa
82' Wissel Aston Villa Wissel Tim Iroegbunam voor Youri Tielemans Aston Villa
84' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt Bafodé Diakité met assist van Rémy Cabella LOSC Lille 2-1
87' Wissel LOSC Lille Wissel Alexsandro voor Bafodé Diakité LOSC Lille
94' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Emiliano Martínez Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Lille
Opstellingen Aston Villa - Lille
De opstellingen van Aston Villa en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Lille zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Unai Emery Etxegoien
Voorbeschouwing Aston Villa - Lille

Aston Villa en Lille spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Espen Eskås en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Aston Villa en Lille elkaar treffen in de UEFA Conference League.