Nabeschouwing Aston Villa - Olympiakos Piraeus (2-4) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 2 mei 2024 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Aston Villa het donderdag 2 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympiakos Piraeus. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Olympiakos Piraeus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Olympiakos Piraeus (2-4)

Het UEFA Conference League duel tussen Aston Villa en Olympiakos Piraeus is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 2-4 overwinning voor Olympiakos Piraeus. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Ayoub El Kaabi, waarmee Olympiakos Piraeus met 0-1 de leiding nam. Olympiakos Piraeus vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ayoub El Kaabi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut wist Aston Villa de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Ollie Watkins.

Na 52 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Moussa Diaby de 2-2 maakte voor Aston Villa. In de 56e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Olympiakos Piraeus speler Ayoub El Kaabi. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 67e minuut en kwam op naam te staan van Olympiakos Piraeus speler Santiago Hezze, die daarmee tekende voor de 2-4. Een penalty na 84 minuten had Aston Villa een goal moeten opleveren, maar Douglas Luiz wist deze kans helaas niet verzilveren, waardoor de score onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Guida en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Olympiakos Piraeus.

LIVE Aston Villa - Olympiakos Piraeus 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Olympiakos Piraeus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Olympiakos Piraeus Doelpunt Ayoub El Kaabi met assist van Chiquinho Olympiakos Piraeus 0-1
17' Ayoub El Kaabi Olympiakos Piraeus
29' Doelpunt Olympiakos Piraeus Doelpunt Ayoub El Kaabi met assist van Daniel Podence  Olympiakos Piraeus 0-2
46' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Moussa Diaby Aston Villa 1-2
46' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel O. Richards voor Francisco Ortega Olympiakos Piraeus
52' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Moussa Diaby met assist van Leon Bailey Aston Villa 2-2
56' Penalty Olympiakos Piraeus Penalty Ayoub El Kaabi Olympiakos Piraeus 2-3
67' Doelpunt Olympiakos Piraeus Doelpunt Santiago Hezze met assist van Daniel Podence  Olympiakos Piraeus 2-4
70' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel André Horta voor Daniel Podence  Olympiakos Piraeus
74' Wissel Aston Villa Wissel Jhon Durán voor Morgan Rogers Aston Villa
83' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor Moussa Diaby Olympiakos Piraeus
83' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Konstantinos Fortounis  Aston Villa
84' Penalty gemist Aston Villa Penalty gemist Douglas Luiz Douglas Luiz Aston Villa
84' Wissel Aston Villa Wissel Tim Iroegbunam voor Leon Bailey Aston Villa
85' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Moussa Diaby Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Olympiakos Piraeus
Opstellingen Aston Villa - Olympiakos Piraeus
De opstellingen van Aston Villa en Olympiakos Piraeus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympiakos Piraeus zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Unai Emery Etxegoien
Voorbeschouwing Aston Villa - Olympiakos Piraeus

Aston Villa en Olympiakos Piraeus spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Aston Villa en Olympiakos Piraeus elkaar treffen in de UEFA Conference League.