Nabeschouwing Bodø / Glimt - Ajax (1-2) (na verlenging) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 22 februari 2024 - 18:45 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Bodø / Glimt het donderdag 22 februari 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Aspmyra Stadion in Bodø.

Via de Bodø / Glimt - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bodø / Glimt - Ajax (1-2) (na verlenging)

Het UEFA Conference League duel tussen Bodø / Glimt en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Ajax dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Steven Berghuis , waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. In de 48e minuut moest Josip Sutalo van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Ajax verder met een speler minder. In de 65e minuut kreeg Albert Grønbæk van Bodø / Glimt voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Bodø / Glimt de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde Patrick Berg de gelijkmaker voor Bodø / Glimt in de 83e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. In de 114e was het Ajax dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Kenneth Taylor.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos af en was het Ajax die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

LIVE Bodø / Glimt - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bodø / Glimt - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Doelpunt Ajax Doelpunt Steven Berghuis  met assist van Brian Brobbey Ajax 0-1
43' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Brian Brobbey Ajax
47' Josip Sutalo Ajax
48' Rode kaart Ajax Rode kaart voor Josip Sutalo Ajax
51' Patrick Berg Bodø / Glimt
53' Wissel Ajax Wissel Anton Gaaei voor Carlos Forbs Ajax
57' Gele kaart Bodø / Glimt Gele kaart voor Albert Grønbæk Bodø / Glimt
57' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Devyne Rensch Ajax
65' Tweede gele kaart Bodø / Glimt Tweede gele kaart voor Albert Grønbæk Bodø / Glimt
72' Wissel Bodø / Glimt Wissel Nino Zugelj voor Sondre Sørli Bodø / Glimt
79' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Diant Ramaj Ajax
79' Gele kaart Bodø / Glimt Gele kaart voor Nino Zugelj Bodø / Glimt
83' Doelpunt Bodø / Glimt Doelpunt Patrick Berg met assist van Jens Petter Hauge Bodø / Glimt 1-1
83' Wissel Ajax Wissel Kenneth Taylor voor Kristian Hlynsson Ajax
91' Gele kaart Bodø / Glimt Gele kaart voor Jostein Gundersen Bodø / Glimt
97' Wissel Bodø / Glimt Wissel Oscar Forsmo Kapskarmo voor Ulrik Saltnes Bodø / Glimt
97' Wissel Bodø / Glimt Wissel Fredrik Sjøvold voor Brice Wembangomo Bodø / Glimt
98' Wissel Bodø / Glimt Wissel Isak Helstad Amundsen voor Jostein Gundersen Bodø / Glimt
96' Gele kaart Bodø / Glimt Gele kaart voor Håkon Evjen Bodø / Glimt
105' Wissel Ajax Wissel Sivert Mannsverk voor Steven Berghuis  Ajax
105' Wissel Bodø / Glimt Wissel Tobias Gulliksen voor Håkon Evjen Bodø / Glimt
109' Wissel Bodø / Glimt Wissel Adam Sørensen voor Fredrik Bjørkan Bodø / Glimt
112' Wissel Ajax Wissel Julian Rijkhoff voor Benjamin Tahirovic Ajax
114' Doelpunt Ajax Doelpunt Kenneth Taylor met assist van Sivert Mannsverk Ajax 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Bodø / Glimt - Ajax
Opstellingen Bodø / Glimt - Ajax
De opstellingen van Bodø / Glimt en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bodø / Glimt gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Kjetil Knutsen
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing Bodø / Glimt - Ajax

Bodø / Glimt en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bodø / Glimt en Ajax in de UEFA Conference League vond plaats op 15 februari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.