Nabeschouwing Fiorentina - Genk (2-1) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 30 november 2023 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Fiorentina het donderdag 30 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Genk (2-1)

Het UEFA Conference League duel tussen Fiorentina en Genk is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Joris Kayembe, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Fiorentina kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Lucas Martínez Quarta, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Fiorentina vervolgens op 2-1. Het was Nicolás González die vanaf 11 meter wist te scoren in de 82e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joey Kooij, waardoor Fiorentina een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Fiorentina - Genk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Genk Gele kaart voor Alieu Fadera Genk
28' Gele kaart Genk Gele kaart voor Lucas Martínez Quarta Genk
37' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Andrade Davis Nicolas Fiorentina
42' Wissel Genk Wissel Wouter Vrancken voor Genk
42' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Christopher Baah Alieu Fadera Fiorentina
45' Doelpunt Genk Doelpunt Joris Kayembe met assist van Christopher Baah Genk 0-1
49' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Lucas Martínez Quarta Fiorentina 1-1
46' Wissel Fiorentina Wissel Michael Kayode voor Fabiano Parisi Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel Nikola Milenković voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
58' Wissel Genk Wissel Andi Zeqiri voor Tolu Arokodare Genk
59' Wissel Fiorentina Wissel Arthur voor Alfred Duncan Fiorentina
59' Wissel Fiorentina Wissel Lucas Beltrán voor Antonín Barák Fiorentina
78' Wissel Genk Wissel Bilal El Khannouss voor Patrik Hrosovsky Genk
81' Gele kaart Genk Gele kaart voor Daniel Muñoz Genk
82' Wissel Fiorentina Wissel Josip Brekalo voor Jonathan Ikoné Fiorentina
82' Penalty Fiorentina Penalty Nicolás González Fiorentina 2-1
89' Gele kaart Genk Gele kaart voor Joseph Paintsil Genk
89' Gele kaart Genk Gele kaart voor Patrik Hrosovsky Genk
96' Gele kaart Genk Gele kaart voor Bryan Heynen Genk
97' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Cristiano Biraghi Fiorentina
97' Gele kaart Genk Gele kaart voor Christian Kouamé Genk
92' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Andi Zeqiri Fiorentina
92' Nikola Milenković Genk
90' Gele kaart Genk Gele kaart voor Alejandro Galarza Genk
94' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Alejandro Galarza Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Genk
Opstellingen Fiorentina - Genk
De opstellingen van Fiorentina en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Genk

Fiorentina en Genk spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Genk in de UEFA Conference League vond plaats op 21 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Fiorentina 0
Winst Genk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 1e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 3e plaats.