Nabeschouwing Gent - Breidablik (5-0) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 26 oktober 2023 - 18:45 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Gent het donderdag 26 oktober 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Breidablik. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Breidablik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Breidablik (5-0)

Het UEFA Conference League duel tussen Gent en Breidablik is onder leiding van scheidsrechter Robertas Valikonis geëindigd in een 5-0 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Omri Gendelman, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Gent vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Hugo Cuypers op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 19e minuut volgde een derde treffer van Gent, waarmee Hugo Cuypers zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Gent geen gas terug, waardoor in de 43e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Tarik Tissoudali. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Gent. Deze werd gescoord door Gift Emmanuel Orban in de 69e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette. Na 91 minuten was het Höskuldur Gunnlaugsson van Breidablik de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 4-0 bleef.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robertas Valikonis bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Gent.

LIVE Gent - Breidablik 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Breidablik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Gent Doelpunt Omri Gendelman met assist van Sven Kums Gent 1-0
15' Doelpunt Gent Doelpunt Hugo Cuypers met assist van Omri Gendelman Gent 2-0
19' Doelpunt Gent Doelpunt Hugo Cuypers met assist van Tarik Tissoudali Gent 3-0
41' Gele kaart Breidablik Gele kaart voor Damir Muminovic Breidablik
43' Doelpunt Gent Doelpunt Tarik Tissoudali Gent 4-0
57' Wissel Gent Wissel Noah Fadiga voor Matisse Samoise Gent
57' Wissel Gent Wissel Pieter Gerkens voor Hugo Cuypers Gent
57' Wissel Gent Wissel Hyunseok Hong voor Sven Kums Gent
57' Wissel Gent Wissel Gift Emmanuel Orban voor Jordan Torunarigha Gent
60' Wissel Breidablik Wissel Andri Rafn Yeoman voor Oliver Sigurjónsson Breidablik
67' Wissel Breidablik Wissel Kristinn Steindórsson voor Klaemint Olsen Breidablik
69' Doelpunt Gent Doelpunt Gift Emmanuel Orban met assist van Hyunseok Hong Gent 5-0
74' Wissel Gent Wissel Matias Fernandez voor Brian Agbor Gent
74' Gele kaart Breidablik Gele kaart voor Viktor Örn Margeirsson Breidablik
84' Wissel Breidablik Wissel Ágúst Hlynsson voor Davíd Ingvarsson Breidablik
91' Penalty gemist Breidablik Penalty gemist Höskuldur Gunnlaugsson Höskuldur Gunnlaugsson Breidablik
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Breidablik
Opstellingen Gent - Breidablik
De opstellingen van Gent en Breidablik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Breidablik zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Hein Vanhaezebrouck
Voorbeschouwing Gent - Breidablik

Gent en Breidablik spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robertas Valikonis en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Gent en Breidablik elkaar treffen in de UEFA Conference League.

Winst Gent 0
Winst Breidablik 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 1e positie staat, terwijl we Breidablik terugvinden op de 4e plaats.