Nabeschouwing Espanyol - Real Sociedad (2-0) || Primera División 2018/2019

Zaterdag 18 mei 2019 - 16:15 uur



In de Primera División 2018/2019 neemt Espanyol het zaterdag 18 mei 2019 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Real Sociedad (2-0)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Santiago Jaime Latre geëindigd in een 2-0 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 58e minuut door R. Rosales, waarmee Espanyol met 1-0 de leiding nam. In de 65e minuut was het Espanyol dat via Illarramendi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Santiago Jaime Latre.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Espanyol uiteindelijk een bescheiden 2-0 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken Espanyol - Real Sociedad
Goals
2
0
Balbezit
37%
63%
Gele kaarten
3
2
Schoten totaal
9
11
Schoten op doel
4
2
Aanvallen
71
107
Gevaarlijke aanvallen
32
54
Passes
273
448
Overtredingen
13
13
Buitenspel
3
1
Corners
4
5
Wissels
3
3
LIVE Espanyol - Real Sociedad 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
37' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Diego Llorente Real Sociedad
54' Wissel Espanyol Wissel Víctor Sánchez voor Sergi Darder Espanyol
58' Doelpunt Espanyol Doelpunt R. Rosales met assist van Víctor Sánchez Espanyol 1-0
62' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Víctor Sánchez Espanyol
65' Wissel Real Sociedad Wissel Wu Lei voor Víctor Sánchez Real Sociedad 2-0
65' Wissel Real Sociedad Wissel A. Januzaj voor Rubén Pardo Real Sociedad
65' Doelpunt Espanyol Doelpunt Illarramendi met assist van Diego Llorente Espanyol
66' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Wu Lei Espanyol
74' Wissel Real Sociedad Wissel Juanmi voor Ander Barrenetxea Real Sociedad
81' Wissel Espanyol Wissel Sergio García voor Wu Lei Espanyol
82' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Aritz Elustondo Real Sociedad
89' Wissel Espanyol Wissel Javi Puado voor Óscar Melendo Espanyol
93' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Sergio García Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Real Sociedad
Opstellingen Espanyol - Real Sociedad
De opstellingen van Espanyol en Real Sociedad zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Real Sociedad zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Real Sociedad

Espanyol en Real Sociedad treffen elkaar in de 38e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Santiago Jaime Latre en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Real Sociedad in de Primera División vond plaats op 14 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Sociedad. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Espanyol favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Real Sociedad slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Espanyol 8
Winst Real Sociedad 7
Gelijkspel 6
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 9e positie staat, terwijl we Real Sociedad terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Espanyol - Real Sociedad Opstelling Espanyol Opstelling Real Sociedad Live Espanyol - Real Sociedad Live Espanyol - Real Sociedad kijken Espanyol - Real Sociedad kijken Live Espanyol - Real Sociedad stream Espanyol - Real Sociedad Fox Sports Nabeschouwing Espanyol - Real Sociedad Uitslag Espanyol - Real Sociedad Statistieken Espanyol - Real Sociedad Primera División 2018/2019 Espanyol - Real Sociedad wedden Espanyol - Real Sociedad gokken Espanyol - Real Sociedad Unibet