Nabeschouwing Girona - Valencia (2-1) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 14:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Girona het zaterdag 2 december 2023 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Valencia. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Valencia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Valencia (2-1)

Het Primera División duel tussen Girona en Valencia is onder leiding van scheidsrechter Javier Iglesias Villanueva geëindigd in een 2-1 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door Hugo Duro, waarmee Valencia met 0-1 de leiding nam. In de 81e minuut was het Girona dat via Yan Couto dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Javier Iglesias Villanueva. Na de openingstreffer hadden allebei de ploegen nog een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen, maar het zou uiteindelijk bij een 0-1 stand blijven waardoor het dus is dat dankzij de overwinning drie punten in de bus mee naar huis neemt.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-1 eindigde in een overwinning voor Girona.

LIVE Girona - Valencia 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Valencia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Girona Wissel Pablo Torre voor Yangel Herrera Girona
36' Gele kaart Girona Gele kaart voor Daley Blind Girona
42' Gele kaart Girona Gele kaart voor Yan Couto Girona
56' Doelpunt Valencia Doelpunt Hugo Duro Valencia 0-1
61' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Yarek Gasiorowski Valencia
67' Wissel Valencia Wissel Mouctar Diakhaby voor Fran Pérez Valencia
75' Wissel Girona Wissel Cristhian Stuani voor David López Girona
77' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Hugo Duro Valencia
81' Wissel Girona Wissel Portu voor Iván Martín Girona
81' Doelpunt Girona Doelpunt Yan Couto met assist van Pablo Torre Girona
82' Wissel Girona Wissel Cristhian Stuani voor Yan Couto Girona 1-1
84' Wissel Valencia Wissel Selim Amallah voor Dimitri Foulquier Valencia
84' Wissel Valencia Wissel Sergi Canós voor Diego Lopez Noguerol Valencia
84' Wissel Valencia Wissel Roman Yaremchuk voor Hugo Duro Valencia
88' Doelpunt Girona Doelpunt Cristhian Stuani met assist van Yan Couto Girona 2-1
89' Wissel Valencia Wissel Jesús Vázquez voor Yarek Gasiorowski Valencia
92' VAR: Afgekeurd doelpunt Sávio Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Sávio Girona
92' Gele kaart Girona Gele kaart voor Sávio Girona
96' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Gabriel Paulista Valencia
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Valencia
Opstellingen Girona - Valencia
De opstellingen van Girona en Valencia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Valencia zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Valencia

Girona en Valencia treffen elkaar in de 15e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Iglesias Villanueva en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Valencia in de Primera División vond plaats op 5 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Girona. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Valencia favoriet. 4 keer wist de ploeg van Girona te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Girona. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Girona 2
Winst Valencia 4
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 2e positie staat, terwijl we Valencia terugvinden op de 10e plaats.