Nabeschouwing Rennes - Nantes (3-2) || Ligue 1 2019/2020

Vrijdag 31 januari 2020 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2019/2020 neemt Rennes het vrijdag 31 januari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Nantes. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Nantes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Nantes (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Nantes is geëindigd in een 3-2 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van D. Da Silva zette Nantes op een 0-1 voorsprong in de 47e minuut van de wedstrijd. Rennes kreeg via M. Niang in de 71e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat de arbiter de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Raphinha namens Rennes in de 71e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 80e minuut was het Nantes dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van M. Simon. Na 95 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat B. Bourigeaud de 2-2 maakte namens Rennes. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Rennes dat via Raphinha nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 98e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Rennes.

LIVE Rennes - Nantes 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Nantes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Nantes Gele kaart voor D. Appiah Nantes
32' Gele kaart Rennes Gele kaart voor F. Maouassa Rennes
47' Eigen doelpunt Nantes Eigen doelpunt D. Da Silva Nantes 0-1
53' Gele kaart Nantes Gele kaart voor R. Emond Nantes
57' Wissel Rennes Wissel Y. Gboho voor A. Hunou Rennes
59' Gele kaart Rennes Gele kaart voor del Castillo R. Rennes
60' Gele kaart Nantes Gele kaart voor A. Lafont Nantes
60' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Raphinha Rennes
65' Wissel Rennes Wissel B. Bourigeaud voor S. J. Lea Rennes
67' Wissel Nantes Wissel M. Abeid voor R. Emond Nantes
71' Penalty gemist Rennes Penalty gemist M. Niang Rennes
71' Doelpunt Rennes Doelpunt Raphinha Rennes 1-1
80' Doelpunt Nantes Doelpunt M. Simon met assist van I. Louza Nantes 1-2
83' Wissel Rennes Wissel R. del Castillo voor E. Camavinga Rennes
86' Wissel Nantes Wissel P. Prado voor D. Appiah Nantes
91' Gele kaart Nantes Gele kaart voor K. Bamba Nantes
92' Wissel Nantes Wissel S. Moutoussamy voor K. Bamba Nantes
95' Doelpunt Rennes Doelpunt B. Bourigeaud met assist van Y. Gboho Rennes 2-2
98' Doelpunt Rennes Doelpunt Raphinha Rennes 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Nantes
Opstellingen Rennes - Nantes
De opstellingen van Rennes en Nantes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Nantes zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.