Nabeschouwing Ajaccio - Strasbourg (4-2) || Ligue 1 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Ajaccio het zaterdag 5 november 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Strasbourg. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade François Coty in Ajaccio.

Via de Ajaccio - Strasbourg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajaccio - Strasbourg (4-2)

Het Ligue 1 duel tussen Ajaccio en Strasbourg is onder leiding van scheidsrechter Mathieu Vernice geëindigd in een 4-2 overwinning voor Ajaccio. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door J. Bellegarde, waarmee Strasbourg met 0-1 de leiding nam. Strasbourg vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Gameiro op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Ajaccio vervolgens op 1-2. Het was Y. Belaili die vanaf 11 meter wist te scoren in de 33e minuut.

Na 34 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. El Idrissy de 2-2 maakte voor Ajaccio. In de 40e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Ajaccio speler Y. Belaili. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 47e minuut en kwam op naam te staan van Ajaccio speler R. Nouri, die daarmee tekende voor de 4-2. Een penalty na 63 minuten had Ajaccio een goal moeten opleveren, maar Y. Belaili wist deze kans helaas niet verzilveren, waardoor de score onveranderd bleef. Na 79 minuten moest C. Vidal van Ajaccio van het veld vertrekken vanwege een rode kaart, waardoor Ajaccio de wedstrijd met 10 man moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mathieu Vernice en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Ajaccio.

LIVE Ajaccio - Strasbourg 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajaccio - Strasbourg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Strasbourg Doelpunt J. Bellegarde Strasbourg 0-1
17' Doelpunt Strasbourg Doelpunt K. Gameiro met assist van A. Djiku Strasbourg 0-2
22' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor R. Pierre-Gabriel Strasbourg
32' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor T. Delaine Strasbourg
33' Penalty Ajaccio Penalty Y. Belaili Ajaccio 1-2
34' Doelpunt Ajaccio Doelpunt M. El Idrissy met assist van R. Hamouma Ajaccio 2-2
40' Penalty Ajaccio Penalty Y. Belaili Ajaccio 3-2
47' Doelpunt Ajaccio Doelpunt R. Nouri met assist van Y. Belaili Ajaccio 4-2
54' Wissel Strasbourg Wissel D. Lienard voor T. Delaine Strasbourg
55' Wissel Strasbourg Wissel C. Dagba voor R. Pierre-Gabriel Strasbourg
55' Wissel Strasbourg Wissel L. Mothiba voor L. Ajorque Strasbourg
62' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor M. Le Marchand Strasbourg
63' Penalty gemist Ajaccio Penalty gemist Y. Belaili Ajaccio
72' Wissel Strasbourg Wissel A. Thomasson voor S. Prcic Strasbourg
72' Wissel Strasbourg Wissel L. Perrin voor M. Le Marchand Strasbourg
73' Wissel Ajaccio Wissel C. Bayala voor Y. Belaili Ajaccio
79' Rode kaart Ajaccio Rode kaart voor C. Vidal Ajaccio
81' Wissel Ajaccio Wissel M. Alphonse voor R. Hamouma Ajaccio
84' Wissel Ajaccio Wissel T. Mangani voor M. Coutadeur Ajaccio
85' Wissel Ajaccio Wissel Y. Touzghar voor R. Nouri Ajaccio
92' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor C. Dagba Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting Ajaccio - Strasbourg
Opstellingen Ajaccio - Strasbourg
De opstellingen van Ajaccio en Strasbourg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajaccio gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Strasbourg zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Coach Olivier Pantaloni
Formatie 3-4-3
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Ajaccio - Strasbourg

Ajaccio en Strasbourg treffen elkaar in de 14e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mathieu Vernice en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajaccio en Strasbourg in de Ligue 1 vond plaats op 10 februari 2006 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Het wordt interessant om te zien of één van de twee teams dit keer de overwinning in de wacht weet te slepen. De laatste 2 duels tussen Ajaccio en Strasbourg eindigde namelijk in een gelijkspel.

Winst Ajaccio 0
Winst Strasbourg 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajaccio op een 19e positie staat, terwijl we Strasbourg terugvinden op de 17e plaats.