Nabeschouwing Manchester City - Wolverhampton Wanderers (1-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 11 december 2021 - 13:30 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester City het zaterdag 11 december 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Wolverhampton Wanderers. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Wolverhampton Wanderers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Wolverhampton Wanderers (1-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Wolverhampton Wanderers is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 1-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor R. Jimenez van Wolverhampton Wanderers. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 47e minuut het veld moest verlaten. Een penalty zorgde er later in de 66e minuut voor dat Manchester City via R. Sterling op 1-0 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Manchester City uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken Manchester City - Wolverhampton Wanderers
Goals
1
0
Balbezit
71%
29%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
3
4
Schoten totaal
24
2
Schoten op doel
10
1
Aanvallen
190
49
Gevaarlijke aanvallen
110
7
Passes
746
305
Overtredingen
12
5
Buitenspel
1
0
Corners
14
1
Wissels
2
3
LIVE Manchester City - Wolverhampton Wanderers 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Wolverhampton Wanderers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
40' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor R. Dias Manchester City
43' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Rodri Manchester City
46' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor R. Jimenez Wolverhampton Wanderers
47' Tweede gele kaart Wolverhampton Wanderers Tweede gele kaart voor R. Jimenez Wolverhampton Wanderers
48' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor R. Neves Wolverhampton Wanderers
56' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor I. Gundogan Manchester City
66' Penalty Manchester City Penalty R. Sterling Manchester City 1-0
67' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Hwang Hee-Chan voor A. Traore Wolverhampton Wanderers
74' Wissel Manchester City Wissel K. De Bruyne voor J. Grealish Manchester City
78' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor L. Dendoncker Wolverhampton Wanderers
81' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor J. Cancelo Manchester City
82' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Trincao voor R. Neves Wolverhampton Wanderers
87' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel D. Podence voor L. Dendoncker Wolverhampton Wanderers
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Wolverhampton Wanderers
Opstellingen Manchester City - Wolverhampton Wanderers
De opstellingen van Manchester City en Wolverhampton Wanderers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Wolverhampton Wanderers zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - Wolverhampton Wanderers

Manchester City en Wolverhampton Wanderers treffen elkaar in de 16e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Wolverhampton Wanderers in de Premier League vond plaats op 2 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Wolverhampton Wanderers slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Manchester City 8
Winst Wolverhampton Wanderers 3
Gelijkspel 1
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 1e positie staat, terwijl we Wolverhampton Wanderers terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Manchester City - Wolverhampton Wanderers Opstelling Manchester City Opstelling Wolverhampton Wanderers Live Manchester City - Wolverhampton Wanderers Live Manchester City - Wolverhampton Wanderers kijken Manchester City - Wolverhampton Wanderers kijken Live Manchester City - Wolverhampton Wanderers stream Manchester City - Wolverhampton Wanderers Fox Sports Nabeschouwing Manchester City - Wolverhampton Wanderers Uitslag Manchester City - Wolverhampton Wanderers Statistieken Manchester City - Wolverhampton Wanderers Premier League 2021/2022 Manchester City - Wolverhampton Wanderers wedden Manchester City - Wolverhampton Wanderers gokken Manchester City - Wolverhampton Wanderers Unibet