Nabeschouwing West Ham United - Leeds United (2-3) || Premier League 2021/2022

Zondag 16 januari 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt West Ham United het zondag 16 januari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in London Stadium in London.

Via de West Ham United - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Ham United - Leeds United (2-3)

Het Premier League duel tussen West Ham United en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Mike Dean geëindigd in een 2-3 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door J. Harrison, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. West Ham United kwam in de 34e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Bowen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 37e minuut zette J. Harrison zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Leeds United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 52 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Fornals de 2-2 maakte voor West Ham United. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Leeds United dat in de 60e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Harrison de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mike Dean en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Leeds United.

LIVE West Ham United - Leeds United 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Ham United - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Harrison met assist van A. Forshaw Leeds United 0-1
22' Wissel Leeds United Wissel L. Bate voor A. Forshaw Leeds United
23' Wissel Leeds United Wissel L. Fuhr Hjelde voor J. Firpo Leeds United
24' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor M. Antonio West Ham United
34' Doelpunt West Ham United Doelpunt J. Bowen met assist van A. Cresswell West Ham United 1-1
37' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Harrison met assist van L. Ayling Leeds United 1-2
45' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor R. Koch Leeds United
52' Doelpunt West Ham United Doelpunt P. Fornals met assist van M. Antonio West Ham United 2-2
60' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Harrison met assist van Raphinha Leeds United 2-3
61' Wissel West Ham United Wissel A. Masuaku voor N. Vlasic West Ham United
62' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor M. Lanzini West Ham United
65' Wissel Leeds United Wissel Rodrigo voor L. Bate Leeds United
69' Wissel West Ham United Wissel A. Yarmolenko voor P. Fornals West Ham United
75' VAR: Afgekeurd doelpunt M. Klich Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel M. Klich Leeds United
77' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor A. Yarmolenko West Ham United
87' Wissel West Ham United Wissel S. Perkins voor I. Diop West Ham United
88' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor D. James Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting West Ham United - Leeds United
Opstellingen West Ham United - Leeds United
De opstellingen van West Ham United en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Ham United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.