Nabeschouwing Aberdeen - Kilmarnock (1-0) || Schotse Premiership 2020/2021

Zaterdag 20 februari 2021 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2020/2021 neemt Aberdeen het zaterdag 20 februari 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Kilmarnock. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Kilmarnock live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Kilmarnock (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en Kilmarnock is onder leiding van scheidsrechter Don Robertson geëindigd in een 1-0 overwinning voor Aberdeen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door C. Hendry, waarmee Aberdeen met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Aberdeen.

LIVE Aberdeen - Kilmarnock 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Kilmarnock teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Wissel Aberdeen Wissel C. Hendry voor F. Hornby Aberdeen
21' Doelpunt Aberdeen Doelpunt C. Hendry met assist van N. McGinn Aberdeen 1-0
29' Wissel Kilmarnock Wissel Z. Medley voor C. Dikamona Kilmarnock
40' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor D. Dabo Kilmarnock
46' Wissel Kilmarnock Wissel K. Lafferty voor D. Dabo Kilmarnock
46' Wissel Kilmarnock Wissel A. McGowan voor C. Burke Kilmarnock
51' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor N. McGinn Aberdeen
62' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor A. McGowan Kilmarnock
70' Wissel Aberdeen Wissel M. Kennedy voor N. McGinn Aberdeen
74' Wissel Kilmarnock Wissel D. Whitehall voor N. Kabamba Kilmarnock
74' Wissel Kilmarnock Wissel G. Kiltie voor B. Haunstrup Kilmarnock
89' Wissel Aberdeen Wissel M. Virtanen voor D. Campbell Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Kilmarnock
Opstellingen Aberdeen - Kilmarnock
De opstellingen van Aberdeen en Kilmarnock zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Kilmarnock zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Aberdeen - Kilmarnock

Aberdeen en Kilmarnock treffen elkaar in de 33e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Don Robertson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aberdeen en Kilmarnock in de Schotse Premiership vond plaats op 20 december 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aberdeen. Op basis van de afgelopen 52 duels tussen beide ploegen is Aberdeen favoriet. De thuisploeg wist 30 keer te winnen, terwijl Kilmarnock slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aberdeen 30
Winst Kilmarnock 10
Gelijkspel 12
Totaal 52

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aberdeen op een 4e positie staat, terwijl we Kilmarnock terugvinden op de 10e plaats.