Nabeschouwing Porto - Benfica (3-1) || Primeira Liga 2021/2022

Donderdag 30 december 2021 - 22:00 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Porto het donderdag 30 december 2021 om 22:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Benfica (3-1)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel geëindigd in een 3-1 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door F. Vieira, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Porto vergrootte in de 37e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pepe op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut wist Benfica de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Yaremchuk.

In de 49e minuut moest Benfica verder met een man minder, nadat A. Almeida een tweede gele kaart kreeg. Na 69 minuten werd de voorsprong voor Porto vergroot nadat M. Taremi de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Porto.

LIVE Porto - Benfica 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Almeida Benfica
23' VAR: Afgekeurd doelpunt E. Aquino Cossa Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel E. Aquino Cossa Porto
25' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Vertonghen Benfica
29' Wissel Porto Wissel W. Manafa voor Joao Mario Porto
30' Gele kaart Porto Gele kaart voor F. Cardoso Porto
34' Doelpunt Porto Doelpunt F. Vieira Porto 1-0
37' Doelpunt Porto Doelpunt Pepe met assist van Otavio Porto 2-0
46' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Yaremchuk met assist van R. Silva Benfica 2-1
49' Tweede gele kaart Benfica Tweede gele kaart voor A. Almeida Benfica
51' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepe Porto
52' Wissel Benfica Wissel V. Lazaro voor R. Yaremchuk Benfica
60' Wissel Porto Wissel J. Corona voor W. Manafa Porto
66' Wissel Benfica Wissel H. Seferovic voor G. Ramos Benfica
66' Wissel Benfica Wissel Pizzi voor J. Mario Benfica
66' Wissel Benfica Wissel A. Taarabt voor R. Silva Benfica
69' Doelpunt Porto Doelpunt M. Taremi met assist van Vitinha Porto 3-1
83' Wissel Porto Wissel F. Conceicao voor Pepe Porto
83' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor M. Taremi Porto
83' Wissel Porto Wissel Sergio Oliveira voor F. Vieira Porto
87' Wissel Benfica Wissel D. Goncalves voor Everton Benfica
91' Gele kaart Porto Gele kaart voor T. Martinez Porto
93' Gele kaart Benfica Gele kaart voor D. Goncalves Benfica
95' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Gilberto Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Benfica
Opstellingen Porto - Benfica
De opstellingen van Porto en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Benfica

Porto en Benfica treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 6 mei 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Benfica slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 14
Winst Benfica 7
Gelijkspel 9
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 2e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 3e plaats.