Nabeschouwing Rio Ave - Portimonense (1-0) || Primeira Liga 2022/2023

Maandag 24 oktober 2022 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Rio Ave het maandag 24 oktober 2022 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Portimonense. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Rio Ave Futebol Clube in Vila do Conde.

Via de Rio Ave - Portimonense live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rio Ave - Portimonense (1-0)

Het Primeira Liga duel tussen Rio Ave en Portimonense is onder leiding van scheidsrechter Bruno José Ribeiro Pires Costa geëindigd in een 1-0 overwinning voor Rio Ave. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor F. Moufi in de 30e minuut, waardoor Portimonense met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 48 minuten was het E. Boateng die Rio Ave op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Rio Ave uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Rio Ave - Portimonense 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rio Ave - Portimonense teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor E. Boateng Rio Ave
30' Rode kaart Portimonense Rode kaart voor F. Moufi Portimonense
36' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor P. William Rio Ave
37' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Zie Ouattara Portimonense
48' Doelpunt Rio Ave Doelpunt E. Boateng met assist van A. Samaris Rio Ave 1-0
46' Wissel Rio Ave Wissel V. Paulo voor P. William Rio Ave
67' Wissel Portimonense Wissel Luquinha voor Rui Gomes Portimonense
67' Wissel Portimonense Wissel Anderson voor H. Jocu Portimonense
69' Wissel Rio Ave Wissel Hernani voor M. Baeza Rio Ave
70' Wissel Rio Ave Wissel L. Ruiz voor E. Boateng Rio Ave
80' Wissel Rio Ave Wissel V. Gomes voor A. Samaris Rio Ave
88' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor L. Ruiz Rio Ave
89' Wissel Portimonense Wissel B. Rochez voor Y. Cariello Ribeiro Portimonense
90' Wissel Portimonense Wissel D. Lima voor P. Estrela Portimonense
92' Wissel Rio Ave Wissel M. Nobrega voor P. Amaral Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Rio Ave - Portimonense
Opstellingen Rio Ave - Portimonense
De opstellingen van Rio Ave en Portimonense zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rio Ave gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Portimonense zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Rio Ave - Portimonense

Rio Ave en Portimonense treffen elkaar in de 10e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bruno José Ribeiro Pires Costa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rio Ave en Portimonense in de Primeira Liga vond plaats op 1 mei 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Rio Ave favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Portimonense slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rio Ave 6
Winst Portimonense 2
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rio Ave op een 14e positie staat, terwijl we Portimonense terugvinden op de 10e plaats.