Nabeschouwing Espanyol - Sevilla (2-3) || Primera División 2022/2023

Zaterdag 10 september 2022 - 16:15 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Espanyol het zaterdag 10 september 2022 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Sevilla (2-3)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández geëindigd in een 2-3 overwinning voor Sevilla. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sevilla kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van E. Lamela. Sevilla vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. A. Carmona op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 45e minuut volgde een derde treffer van Sevilla, waarmee J. A. Carmona zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Joselu zette Espanyol even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Espanyol dat in de 62e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Braithwaite de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 84 minuten kon E. Lamela van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Sevilla het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Guillermo Cuadra Fernández en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Sevilla.

LIVE Espanyol - Sevilla 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Sevilla Doelpunt E. Lamela met assist van J. A. Carmona Sevilla 0-1
13' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor O. Gil Espanyol
26' Doelpunt Sevilla Doelpunt J. A. Carmona Sevilla 0-2
29' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor E. Lamela Sevilla
42' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Joselu Espanyol
45' Doelpunt Sevilla Doelpunt J. A. Carmona Sevilla 0-3
47' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor M. Acuna Sevilla
49' Penalty Espanyol Penalty Joselu Espanyol 1-3
46' Wissel Sevilla Wissel A. Telles voor M. Acuna Sevilla
55' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor J. Lopetegui Sevilla
58' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor V. Costa Espanyol
59' Wissel Espanyol Wissel D. Gomez voor Exposito Espanyol
62' Doelpunt Espanyol Doelpunt M. Braithwaite Espanyol 2-3
67' Wissel Sevilla Wissel T. Nianzou voor O. Torres Sevilla
67' Wissel Sevilla Wissel K. Rekik voor K. Salas Sevilla
73' Wissel Sevilla Wissel J. Navas voor J. A. Carmona Sevilla
73' Wissel Sevilla Wissel I. Rakitic voor J. Jordan Sevilla
76' Wissel Espanyol Wissel R. Sanchez voor O. Gil Espanyol
84' Tweede gele kaart Sevilla Tweede gele kaart voor E. Lamela Sevilla
88' Wissel Espanyol Wissel O. El Hilali voor R. Sanchez Espanyol
88' Wissel Espanyol Wissel N. Melamed voor J. Puado Espanyol
94' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Fernando Sevilla
96' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Y. En Nesyri Sevilla
96' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor D. Gomez Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Sevilla
Opstellingen Espanyol - Sevilla
De opstellingen van Espanyol en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sevilla zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Sevilla

Espanyol en Sevilla treffen elkaar in de 5e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Sevilla in de Primera División vond plaats op 20 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Sevilla favoriet. 17 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Espanyol. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 7
Winst Sevilla 17
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 15e positie staat, terwijl we Sevilla terugvinden op de 17e plaats.