Nabeschouwing Girona - Barcelona (4-2) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 4 mei 2024 - 18:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Girona het zaterdag 4 mei 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Barcelona (4-2)

Het Primera División duel tussen Girona en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández geëindigd in een 4-2 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Barcelona kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Andreas Christensen. Girona kwam in de 4e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Artem Dovbyk, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam FC Barcelona vervolgens op 1-2. Het was Robert Lewandowski  die vanaf 11 meter wist te scoren in de 46e minuut.

Na 65 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Portu de 2-2 maakte voor Girona. Girona leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 67 minuten op voorsprong na een goal van Miguel Gutiérrez: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 75e minuut en kwam op naam te staan van Girona speler Portu, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alejandro José Hernández Hernández en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Girona.

LIVE Girona - Barcelona 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Andreas Christensen met assist van Lamine Yamal FC Barcelona 0-1
4' Doelpunt Girona Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Iván Martín Girona 1-1
28' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Jules Koundé FC Barcelona
38' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Ronald Araujo FC Barcelona
43' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Sergi Roberto FC Barcelona
44' Lamine Yamal FC Barcelona
46' Penalty FC Barcelona Penalty Robert Lewandowski  FC Barcelona 1-2
65' Doelpunt Girona Doelpunt Portu met assist van Artem Dovbyk Girona 2-2
65' Wissel Girona Wissel Yan Couto voor Viktor Tsygankov Girona
65' Wissel Girona Wissel Portu voor David López Girona
67' Doelpunt Girona Doelpunt Miguel Gutiérrez met assist van Portu Girona 3-2
69' Wissel FC Barcelona Wissel Pedri voor Andreas Christensen FC Barcelona
69' Wissel FC Barcelona Wissel Raphinha voor Fermín FC Barcelona
75' Doelpunt Girona Doelpunt Portu met assist van Sávio Girona 4-2
79' Wissel FC Barcelona Wissel Oriol Romeu voor Sergi Roberto FC Barcelona
79' Wissel FC Barcelona Wissel Ferran Torres voor Robert Lewandowski  FC Barcelona
83' Wissel FC Barcelona Wissel João Félix voor Lamine Yamal FC Barcelona
86' Wissel Girona Wissel Valery Fernández voor Sávio Girona
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Barcelona
Opstellingen Girona - Barcelona
De opstellingen van Girona en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Barcelona

Girona en Barcelona treffen elkaar in de 34e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Barcelona in de Primera División vond plaats op 10 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Girona. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 4 keer wist de ploeg van Girona te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Girona. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Girona 1
Winst Barcelona 4
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 3e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 2e plaats.