Nabeschouwing Villarreal - Sevilla (3-2) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 11 mei 2024 - 16:15 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Villarreal het zaterdag 11 mei 2024 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de la Cerámica in Villareal.

Via de Villarreal - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Villarreal - Sevilla (3-2)

Het Primera División duel tussen Villarreal en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter Isidro Díaz de Mera Escuderos geëindigd in een 3-2 overwinning voor Villarreal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 26 minuten. Youssef En-Nesyri maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sevilla vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Villarreal kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Alexander Sørloth, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette Youssef En-Nesyri zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sevilla de leiding in de wedstrijd nam.

Na 84 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Yerson Mosquera de 2-2 maakte voor Villarreal. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Villarreal dat in de 97e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Alexander Sørloth de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Isidro Díaz de Mera Escuderos bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Villarreal.

LIVE Villarreal - Sevilla 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Villarreal - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Tanguy Nianzou Sevilla
26' Penalty Sevilla Penalty Youssef En-Nesyri Sevilla 0-1
30' Doelpunt Villarreal Doelpunt Alexander Sørloth met assist van Jorge Cuenca Villarreal 1-1
44' Doelpunt Sevilla Doelpunt Youssef En-Nesyri met assist van Jesús Navas Sevilla 1-2
46' Wissel Villarreal Wissel Ramón Terrats voor Francis Coquelin Villarreal
63' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Jorge Cuenca Villarreal
63' Wissel Sevilla Wissel Adrià Pedrosa voor Marcos Acuña Sevilla
64' Wissel Villarreal Wissel Bertrand Traoré voor Ilias Akhomach Villarreal
70' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Lucas Ocampos Sevilla
75' Wissel Sevilla Wissel Joan Jordán voor Suso Sevilla
75' Wissel Sevilla Wissel Dodi Lukébakio voor Lucas Ocampos Sevilla
76' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Pepe Reina Villarreal
78' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Lucas Ocampos Villarreal
82' Wissel Villarreal Wissel Étienne Capoue voor Jorge Cuenca Villarreal
82' Wissel Villarreal Wissel José Luis Morales voor Gonçalo Guedes Villarreal
84' Doelpunt Villarreal Doelpunt Yerson Mosquera met assist van Ramón Terrats Villarreal 2-2
87' VAR: Afgekeurd doelpunt Ramón Terrats Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Ramón Terrats Villarreal
88' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Eric Bailly Villarreal
88' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Kike Salas Sevilla
97' Doelpunt Villarreal Doelpunt Alexander Sørloth met assist van Álex Baena Villarreal 3-2
97' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Sergio Ramos Sevilla
95' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Lucien Agoumé Sevilla
92' Ramón Terrats Villarreal
Video hoogtepunten en samenvatting Villarreal - Sevilla
Opstellingen Villarreal - Sevilla
De opstellingen van Villarreal en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Villarreal gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sevilla zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Villarreal - Sevilla

Villarreal en Sevilla treffen elkaar in de 35e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Isidro Díaz de Mera Escuderos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Villarreal en Sevilla in de Primera División vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Sevilla favoriet. 14 keer wist de ploeg van Villarreal te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Villarreal. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Villarreal 9
Winst Sevilla 14
Gelijkspel 12
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Villarreal op een 9e positie staat, terwijl we Sevilla terugvinden op de 12e plaats.