Nabeschouwing Genk - AS Eupen (4-2) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Genk het zaterdag 6 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen AS Eupen. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - AS Eupen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - AS Eupen (4-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en AS Eupen is onder leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut geëindigd in een 4-2 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Genk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van J. Paintsil. Genk vergrootte in de 9e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Paintsil op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut wist AS Eupen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via S. Prevljak.

Na 37 minuten werd de voorsprong voor Genk vergroot nadat P. Hrosovsky de 3-1 wist te scoren. In de 59e minuut kwam AS Eupen weer dichterbij, nadat R. Charles-Cook de stand terug wist te brengen naar 3-2. Na 83 minuten kon S. Peeters van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat AS Eupen het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 92e minuut was het Genk dat via M. Tresor Ndayishimiye de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alexandre Boucaut bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - AS Eupen 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - AS Eupen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Genk Doelpunt J. Paintsil met assist van D. Munoz Genk 1-0
9' Doelpunt Genk Doelpunt J. Paintsil Genk 2-0
32' Doelpunt AS Eupen Doelpunt S. Prevljak met assist van I. Christie-Davies AS Eupen 2-1
37' Doelpunt Genk Doelpunt P. Hrosovsky met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 3-1
46' Wissel AS Eupen Wissel L. Moser voor A. Nurudeen AS Eupen
59' Doelpunt AS Eupen Doelpunt R. Charles-Cook met assist van Y. Van Genechten AS Eupen 3-2
60' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor S. Peeters AS Eupen
66' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor J. Kral AS Eupen
69' Wissel AS Eupen Wissel K. Ndri voor J. Deom AS Eupen
69' Wissel Genk Wissel A. Nemeth voor C. Dessers Genk
78' Wissel AS Eupen Wissel S. Keita voor J. Davidson AS Eupen
78' Wissel AS Eupen Wissel T. Magee voor I. Nuhu AS Eupen
81' Wissel Genk Wissel N. Castro voor B. El Khannous Genk
83' Tweede gele kaart AS Eupen Tweede gele kaart voor S. Peeters AS Eupen
92' Doelpunt Genk Doelpunt M. Tresor Ndayishimiye met assist van D. Munoz Genk 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - AS Eupen
Opstellingen Genk - AS Eupen
De opstellingen van Genk en AS Eupen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AS Eupen zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.