Nabeschouwing Cercle Brugge - RWDM (4-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Cercle Brugge het zondag 17 maart 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen RWDM. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - RWDM live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - RWDM (4-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Cercle Brugge en RWDM is onder leiding van scheidsrechter Jasper Vergoote geëindigd in een 4-0 overwinning voor Cercle Brugge. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Cercle Brugge kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Kévin Denkey. Cercle Brugge vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Edgaras Utkus op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Cercle Brugge, waarmee Alan Minda zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Cercle Brugge in de 84e minuut, nadat Thibo Somers de 4-0 wist te scoren. In de 92e minuut moest RWDM verder met een man minder, nadat Makhtar Gueye een tweede gele kaart kreeg.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Cercle Brugge.

LIVE Cercle Brugge - RWDM 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - RWDM teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Kévin Denkey met assist van Alan Minda Cercle Brugge 1-0
22' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Edgaras Utkus Cercle Brugge 2-0
31' Wissel Cercle Brugge Wissel Felipe Augusto voor Félix Lemaréchal Cercle Brugge
41' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Pathé Mboup RWDM
47' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Malcolm Ebiowei RWDM
46' Wissel RWDM Wissel Makhtar Gueye voor Pathé Mboup RWDM
46' Wissel Cercle Brugge Wissel Senna Miangue voor Flávio Nazinho Cercle Brugge
47' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Alan Minda met assist van Felipe Augusto Cercle Brugge 3-0
51' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Kévin Denkey Cercle Brugge
61' Wissel RWDM Wissel Xavier Mercier voor Shuto Abe RWDM
62' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Makhtar Gueye RWDM
66' Wissel Cercle Brugge Wissel Hugo Siquet voor Boris Popović Cercle Brugge
67' Wissel Cercle Brugge Wissel Abu Francis voor Leonardo Lopes Cercle Brugge
75' Wissel RWDM Wissel Omotayo Adaramola voor Ilay Camara RWDM
84' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Thibo Somers met assist van Hugo Siquet Cercle Brugge 4-0
84' Wissel Cercle Brugge Wissel Christiaan Ravych voor Edgaras Utkus Cercle Brugge
92' Tweede gele kaart RWDM Tweede gele kaart voor Makhtar Gueye RWDM
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - RWDM
Opstellingen Cercle Brugge - RWDM
De opstellingen van Cercle Brugge en RWDM zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RWDM zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Cercle Brugge - RWDM

Cercle Brugge en RWDM treffen elkaar in de 30e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jasper Vergoote en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cercle Brugge en RWDM in de Jupiler Pro League vond plaats op 16 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor RWDM. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is RWDM favoriet. 1 keer wist de ploeg van Cercle Brugge te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Cercle Brugge. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cercle Brugge 0
Winst RWDM 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cercle Brugge op een 8e positie staat, terwijl we RWDM terugvinden op de 16e plaats.