Nabeschouwing Sint-Truiden - Club Brugge (2-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Sint-Truiden het zondag 17 maart 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Stayen in Sint Truiden.

Via de Sint-Truiden - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sint-Truiden - Club Brugge (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sint-Truiden en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Kevin Van Damme geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sint-Truiden. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Ferran Jutglà, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. Sint-Truiden kwam in de 59e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Kahveh Zahiroleslam, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 81e minuut was de ideale kans voor Sint-Truiden om te scoren. Fatih Kaya was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Aboubakary Koita namens Sint-Truiden in de 85e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Van Damme, waardoor Sint-Truiden dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sint-Truiden - Club Brugge 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sint-Truiden - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Ferran Jutglà met assist van Raphael Onyedika Club Brugge 0-1
10' Wissel Club Brugge Wissel Nordin Jackers voor Simon Mignolet Club Brugge
59' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Kahveh Zahiroleslam met assist van Ryoya Ogawa Sint-Truiden 1-1
60' Wissel Club Brugge Wissel Casper Nielsen voor Hugo Vetlesen Club Brugge
60' Wissel Club Brugge Wissel Antonio Nusa voor Ferran Jutglà Club Brugge
67' Wissel Sint-Truiden Wissel Joel Chima Fujita voor Ryotaro Ito Sint-Truiden
74' Wissel Sint-Truiden Wissel Robert-Jan Vanwesemael voor Frederic Ananou Sint-Truiden
75' Wissel Sint-Truiden Wissel Fatih Kaya voor Kahveh Zahiroleslam Sint-Truiden
81' Penalty gemist Sint-Truiden Penalty gemist Fatih Kaya Fatih Kaya Sint-Truiden
82' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Kyriani Sabbe Club Brugge
85' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Aboubakary Koita met assist van Joel Chima Fujita Sint-Truiden 2-1
86' Wissel Club Brugge Wissel Víctor Barberá voor Kyriani Sabbe Club Brugge
86' Wissel Club Brugge Wissel Chemsdine Talbi voor Michał Skóraś Club Brugge
88' Wissel Sint-Truiden Wissel Rihito Yamamoto voor Aboubakary Koita Sint-Truiden
88' Wissel Sint-Truiden Wissel Joselpho Barnes voor Jarne Steuckers Sint-Truiden
97' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Hans Vanaken Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Sint-Truiden - Club Brugge
Opstellingen Sint-Truiden - Club Brugge
De opstellingen van Sint-Truiden en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sint-Truiden gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Thorsten Fink
Voorbeschouwing Sint-Truiden - Club Brugge

Sint-Truiden en Club Brugge treffen elkaar in de 30e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Van Damme en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sint-Truiden en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 1 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 19 keer wist de ploeg van Sint-Truiden te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sint-Truiden. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sint-Truiden 2
Winst Club Brugge 19
Gelijkspel 9
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sint-Truiden op een 9e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 3e plaats.