Nabeschouwing Westerlo - Genk (1-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Westerlo het zondag 17 maart 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - Genk (1-1)

De Jupiler Pro League 2023/2024 wedstrijd tussen Westerlo en Genk geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Christopher Baah in de 71e minuut, waardoor Genk met een man minder kwam te staan. In de 82e minuut was het Westerlo dat via Alejandro Galarza dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Lawrence Visser. De eerste goal werd pas ver in de tweede helft in de 86e minuut gemaakt door Bryan Heynen waardoor Genk met 1-1 aan de leiding kwam.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lawrence Visser, waardoor de winst binnen sleepte dankzij een 1-1 overwinning.

LIVE Westerlo - Genk 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Sergiy Sydorchuk Westerlo
47' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Ravil Tagir Emin Bayram Westerlo
59' Wissel Westerlo Wissel Carlos Cuesta voor Westerlo
71' Gele kaart Genk Gele kaart voor Christopher Baah Genk
71' Rode kaart Genk Rode kaart voor Christopher Baah Genk
74' Sinan Bolat Genk
75' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Jordan Bos Westerlo
76' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Andi Zeqiri Anouar Ait El Hadj Westerlo
77' Wissel Genk Wissel Matija Frigan voor Romeo Vermant  Genk
77' Wissel Westerlo Wissel Kyan Vaesen voor Allahyar Sayyadmanesh Westerlo
80' Wissel Westerlo Wissel Ravil Tagir voor Westerlo 1-0
82' Doelpunt Westerlo Doelpunt Alejandro Galarza met assist van Patrik Hrosovsky Westerlo
85' Wissel Genk Wissel Tuur Rommens voor Jordan Bos Genk
85' Wissel Westerlo Wissel Noah Adedeji-Sternberg voor Zakaria El Ouahdi Westerlo
85' Wissel Genk Wissel Doğucan Haspolat voor Arthur Piedfort Genk
86' Wissel Westerlo Wissel Bryan Heynen voor Bilal El Khannouss Westerlo 1-1
86' Doelpunt Genk Doelpunt Bryan Heynen met assist van Bilal El Khannouss Genk 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - Genk
Opstellingen Westerlo - Genk
De opstellingen van Westerlo en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Rik Demil
Voorbeschouwing Westerlo - Genk

Westerlo en Genk treffen elkaar in de 30e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Westerlo en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 1 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 14 keer wist de ploeg van Westerlo te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Westerlo. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Westerlo 5
Winst Genk 14
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Westerlo op een 11e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 5e plaats.