Nabeschouwing Roma - Genoa (0-0) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 5 februari 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Roma het zaterdag 5 februari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Genoa (0-0)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Roma en Genoa geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor L. Ostigard in de 69e minuut, waardoor Genoa met een man minder kwam te staan. In de 95e minuut moest N. Zaniolo van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Rosario Abisso een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Roma verder met een speler minder. Het was Roma dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit had en van daaruit probeerde om iets te creëren. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Kort daarna blies scheidsrechter Rosario Abisso voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindresultaat.

LIVE Roma - Genoa 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Z. Vanheusden Genoa
35' Gele kaart Roma Gele kaart voor G. Mancini Roma
46' Wissel Genoa Wissel L. Ostigard voor M. Bani Genoa
56' Wissel Genoa Wissel N. Amiri voor K. Yeboah Genoa
56' Wissel Genoa Wissel R. Piccoli voor M. Destro Genoa
57' Wissel Roma Wissel F. Afena-Gyan voor A. Maitland-Niles Roma
57' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor S. Oliveira Roma
69' Rode kaart Genoa Rode kaart voor L. Ostigard Genoa
71' Wissel Genoa Wissel N. Maksimovic voor M. Portanova Genoa
71' Wissel Genoa Wissel F. Melegoni voor C. Ekuban Genoa
71' Wissel Roma Wissel J. Veretout voor R. Karsdorp Roma
79' Gele kaart Genoa Gele kaart voor J. Vasquez Genoa
91' VAR: Afgekeurd doelpunt N. Zaniolo Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding N. Zaniolo Roma
91' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
94' Gele kaart Roma Gele kaart voor T. Abraham Roma
95' Rode kaart Roma Rode kaart voor N. Zaniolo Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Genoa
Opstellingen Roma - Genoa
De opstellingen van Roma en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Genoa zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Genoa

Roma en Genoa treffen elkaar in de 24e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rosario Abisso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Genoa in de Serie A vond plaats op 21 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 21
Winst Genoa 5
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 6e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 19e plaats.