Nabeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem (2-1) || Belgische Super Cup 2017/2018

Zaterdag 22 juli 2017 - 20:30 uur

In de Belgische Super Cup 2017/2018 neemt Anderlecht het zaterdag 22 juli 2017 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Constant Vanden Stock (Bruxelles (Brussel)) in Brussel.

Via de Anderlecht - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem (2-1)

Het Belgische Super Cup duel tussen Anderlecht en Zulte-Waregem is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Zulte-Waregem kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van D. de Fauw. Anderlecht kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Hanni, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette A. Trebel zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Anderlecht een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Anderlecht - Zulte-Waregem 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt D. de Fauw met assist van N. De Pauw Zulte-Waregem 0-1
23' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor T. Derijck Zulte-Waregem
35' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor P. Olayinka Zulte-Waregem
43' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor L. Teodorczyk Anderlecht
46' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Hanni Anderlecht 1-1
59' Doelpunt Anderlecht Doelpunt A. Trebel met assist van D. Appiah Anderlecht 2-1
65' Wissel Anderlecht Wissel H. Onyekuru voor N. C. Stanciu Anderlecht
66' Wissel Zulte-Waregem Wissel I. Doumbia voor S. Coopman Zulte-Waregem
78' Wissel Anderlecht Wissel P. Gerkens voor I. Obradovic Anderlecht
79' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Leya voor N. De Pauw Zulte-Waregem
84' Wissel Anderlecht Wissel I. Thelin voor L. Teodorczyk Anderlecht
94' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Leya Zulte-Waregem
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Zulte-Waregem
Opstellingen Anderlecht - Zulte-Waregem

Voorbeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem

Anderlecht en Zulte-Waregem spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de Belgische Super Cup.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Zulte-Waregem in de Belgische Super Cup vond plaats op 20 december 2006 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Zulte-Waregem slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.