Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (2-4) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 29 september 2018 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 29 september 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (2-4)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 2-4 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door M. Weiser, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 1-0 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Tah op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut wist Borussia Dortmund de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Jacob Bruun Larsen.

Na 69 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Reus de 2-2 maakte voor Borussia Dortmund. Borussia Dortmund leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 86 minuten op voorsprong na een goal van Paco Alcácer: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 94e minuut en kwam op naam te staan van Borussia Dortmund speler Paco Alcácer, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Brych bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Delaney Borussia Dortmund
9' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt M. Weiser met assist van L. Alario Bayer 04 Leverkusen 1-0
39' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt J. Tah Bayer 04 Leverkusen 2-0
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Dahoud voor T. Delaney Borussia Dortmund
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel Paco Alcácer voor M. Philipp Borussia Dortmund
65' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Jacob Bruun Larsen Borussia Dortmund 2-1
68' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Sancho voor C. Pulisic Borussia Dortmund
69' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 2-2
71' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel T. Jedvaj voor M. Weiser Bayer 04 Leverkusen
71' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Bailey voor L. Alario Bayer 04 Leverkusen
79' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor J. Brandt Bayer 04 Leverkusen
86' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer met assist van A. Hakimi Borussia Dortmund 2-3
88' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Wendell Bayer 04 Leverkusen
94' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer Borussia Dortmund 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
Opstellingen Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.