Nabeschouwing Bayern München - Borussia Dortmund (5-0) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 6 april 2019 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Bayern München het zaterdag 6 april 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Borussia Dortmund (5-0)

Het Bundesliga duel tussen Bayern München en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Manuel Gräfe geëindigd in een 5-0 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door M. Hummels, waarmee FC Bayern München met 1-0 de leiding nam. FC Bayern München vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Lewandowski op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 41e minuut volgde een derde treffer van FC Bayern München, waarmee Javi Martínez zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Bayern München geen gas terug, waardoor in de 43e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Gnabry. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor FC Bayern München. Deze werd gescoord door R. Lewandowski in de 89e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Manuel Gräfe bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Bayern München - Borussia Dortmund 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt M. Hummels met assist van Thiago Alcântara FC Bayern München 1-0
17' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski FC Bayern München 2-0
40' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor D. Zagadou Borussia Dortmund
41' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Javi Martínez FC Bayern München 3-0
43' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt S. Gnabry met assist van T. Müller FC Bayern München 4-0
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Weigl voor D. Zagadou Borussia Dortmund
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Götze voor M. Dahoud Borussia Dortmund
68' Wissel FC Bayern München Wissel F. Ribéry voor K. Coman FC Bayern München
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor Ł. Piszczek Borussia Dortmund
70' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Delaney Borussia Dortmund
70' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor R. Lewandowski FC Bayern München
77' Wissel FC Bayern München Wissel L. Goretzka voor Javi Martínez FC Bayern München
80' Wissel FC Bayern München Wissel Renato Sanches voor T. Müller FC Bayern München
89' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van S. Gnabry FC Bayern München 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Borussia Dortmund
Opstellingen Bayern München - Borussia Dortmund
De opstellingen van Bayern München en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.