Nabeschouwing Borussia Dortmund - Hoffenheim (3-3) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 9 februari 2019 - 15:30 uur



In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 9 februari 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Hoffenheim. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Hoffenheim live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Hoffenheim (3-3)

De Bundesliga 2018/2019 wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Hoffenheim geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door J. Sancho, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Götze op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee Raphaël Guerreiro zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 75 minuten deed I. Belfodil iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van TSG Hoffenheim werd verkleind tot 3-1. In de 83e minuut kwam TSG Hoffenheim weer dichterbij, nadat P. Kadeřábek de stand terug wist te brengen naar 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor TSG Hoffenheim. In de 87e minuut was het I. Belfodil die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Fritz bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Hoffenheim
Goals
3
3
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
16
14
Schoten op doel
7
6
Aanvallen
135
105
Gevaarlijke aanvallen
55
46
Passes
619
415
Overtredingen
7
14
Buitenspel
3
1
Corners
7
8
Wissels
3
3
LIVE Borussia Dortmund - Hoffenheim 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Hoffenheim teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
28' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor F. Grillitsch TSG Hoffenheim
32' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van Ł. Piszczek Borussia Dortmund 1-0
40' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor K. Demirbay TSG Hoffenheim
43' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Götze Borussia Dortmund 2-0
46' Wissel TSG Hoffenheim Wissel I. Belfodil voor A. Kramarić TSG Hoffenheim
46' Wissel TSG Hoffenheim Wissel D. Geiger voor K. Demirbay TSG Hoffenheim
66' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Raphaël Guerreiro met assist van M. Götze Borussia Dortmund 3-0
70' Wissel Borussia Dortmund Wissel Paco Alcácer voor M. Philipp Borussia Dortmund
70' Wissel TSG Hoffenheim Wissel R. Nelson voor L. Bittencourt TSG Hoffenheim
75' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt I. Belfodil met assist van P. Kadeřábek TSG Hoffenheim 3-1
83' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt P. Kadeřábek met assist van F. Grillitsch TSG Hoffenheim 3-2
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ö. Toprak voor M. Götze Borussia Dortmund
87' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt I. Belfodil met assist van D. Geiger TSG Hoffenheim 3-3
89' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor D. Geiger TSG Hoffenheim
92' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Hoffenheim
Opstellingen Borussia Dortmund - Hoffenheim
De opstellingen van Borussia Dortmund en Hoffenheim zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hoffenheim zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Lucien Favre
Wissels Borussia Dortmund
# Speler Pos.
35 Marwin Hitz K
36 Ömer Toprak V
29 Marcel Schmelzer V
22 Christian Pulisic M
34 Jacob Bruun Larsen M
27 Marius Wolf M
9 Francisco Alcácer García A
Formatie 3-1-4-2
Coach Julian Nagelsmann
Wissels Hoffenheim
# Speler Pos.
33 Alexander Stolz K
2 Joshua Brenet V
8 Dennis Geiger M
18 Nadiem Amiri M
19 Ishak Belfodil A
9 Reiss Nelson A
28 Ádám Szalai A
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Hoffenheim

Borussia Dortmund en Hoffenheim treffen elkaar in de 21e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Fritz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Hoffenheim in de Bundesliga vond plaats op 22 september 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Hoffenheim slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Borussia Dortmund 8
Winst Hoffenheim 5
Gelijkspel 8
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 1e positie staat, terwijl we Hoffenheim terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Borussia Dortmund - Hoffenheim Opstelling Borussia Dortmund Opstelling Hoffenheim Live Borussia Dortmund - Hoffenheim Live Borussia Dortmund - Hoffenheim kijken Borussia Dortmund - Hoffenheim kijken Live Borussia Dortmund - Hoffenheim stream Borussia Dortmund - Hoffenheim Fox Sports Nabeschouwing Borussia Dortmund - Hoffenheim Uitslag Borussia Dortmund - Hoffenheim Statistieken Borussia Dortmund - Hoffenheim Bundesliga 2018/2019 Borussia Dortmund - Hoffenheim wedden Borussia Dortmund - Hoffenheim gokken Borussia Dortmund - Hoffenheim Unibet