Nabeschouwing Borussia Dortmund - Mainz 05 (2-1) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 13 april 2019 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 13 april 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Mainz 05 (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 2-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door J. Sancho, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Sancho op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut wist FSV Mainz 05 de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Quaison. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FSV Mainz 05 kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Deniz Aytekin, waardoor Borussia Dortmund dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Borussia Dortmund - Mainz 05 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van M. Götze Borussia Dortmund 1-0
24' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van T. Delaney Borussia Dortmund 2-0
42' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor J. Mateta FSV Mainz 05
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel R. Baku voor P. Malong FSV Mainz 05
56' Wissel FSV Mainz 05 Wissel R. Quaison voor J. Mateta FSV Mainz 05
72' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Philipp voor J. Bruun Larsen Borussia Dortmund
78' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Zagadou voor M. Wolf Borussia Dortmund
82' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Ujah voor D. Latza FSV Mainz 05
83' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt R. Quaison FSV Mainz 05 2-1
89' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ö. Toprak voor M. Götze Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Mainz 05
Opstellingen Borussia Dortmund - Mainz 05
De opstellingen van Borussia Dortmund en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Mainz 05

Borussia Dortmund en Mainz 05 treffen elkaar in de 29e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Deniz Aytekin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 24 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Mainz 05 slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Borussia Dortmund 13
Winst Mainz 05 4
Gelijkspel 6
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 2e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 12e plaats.