Nabeschouwing Freiburg - Augsburg (5-1) || Bundesliga

Zaterdag 23 februari 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga neemt Freiburg het zaterdag 23 februari 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Schwarzwald-Stadion in Freiburg im Breisgau.

Via de Freiburg - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Augsburg (5-1)

Het Bundesliga duel tussen Freiburg en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Tobias Welz geëindigd in een 5-1 overwinning voor Freiburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door N. Petersen, waarmee Freiburg met 1-0 de leiding nam. Freiburg vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Grifo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut volgde een derde treffer van Freiburg, waarmee N. Petersen zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 52 minuten deed R. Khedira iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Augsburg werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 64e minuut nadat L. Waldschmidt namens Freiburg de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 85e minuut en kwam op naam te staan van Freiburg speler F. Niederlechner, die daarmee tekende voor de 5-1. Na 91 minuten werd R. Oxford van Augsburg met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor Augsburg het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tobias Welz bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Freiburg.

Wedstrijdstatistieken Freiburg - Augsburg
Goals
5
1
Balbezit
40%
60%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
19
14
Schoten op doel
11
4
Aanvallen
108
90
Gevaarlijke aanvallen
38
37
Passes
322
475
Overtredingen
15
17
Buitenspel
2
1
Corners
8
1
Wissels
3
2
LIVE Freiburg - Augsburg 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt Freiburg Doelpunt N. Petersen met assist van A. Schwolow Freiburg 1-0
30' Doelpunt Freiburg Doelpunt V. Grifo Freiburg 2-0
34' Gele kaart Augsburg Gele kaart voor D. Baier Augsburg
43' Doelpunt Freiburg Doelpunt N. Petersen met assist van V. Grifo Freiburg 3-0
46' Wissel Augsburg Wissel K. Danso voor D. Baier Augsburg
52' Doelpunt Augsburg Doelpunt R. Khedira met assist van Ji Dong-Won Augsburg 3-1
61' Gele kaart Augsburg Gele kaart voor Koo Ja-Cheol Augsburg
64' Doelpunt Freiburg Doelpunt L. Waldschmidt met assist van J. Haberer Freiburg 4-1
73' Wissel Augsburg Wissel F. Jensen voor P. Max Augsburg
76' Gele kaart Augsburg Gele kaart voor Ji Dong-Won Augsburg
81' Wissel Freiburg Wissel F. Niederlechner voor L. Waldschmidt Freiburg
85' Doelpunt Freiburg Doelpunt F. Niederlechner met assist van J. Haberer Freiburg 5-1
86' Wissel Freiburg Wissel P. Stenzel voor C. Okoroji Freiburg
86' Wissel Freiburg Wissel J. Gondorf voor M. Frantz Freiburg
91' Rode kaart Augsburg Rode kaart voor R. Oxford Augsburg
Opstellingen Freiburg - Augsburg
De opstellingen van Freiburg en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Christian Streich
Formatie 4-4-1-1
Coach Manuel Baum
Wissels Augsburg
# Speler Pos.
13 Fabian Giefer K
34 Georg Teigl V
15 Jozo Stanic V
4 Felix Götze V
38 Kevin Danso V
18 Jan-Ingwer Callsen-Bracker V
24 Fredrik Jensen M
Voorbeschouwing Freiburg - Augsburg

Freiburg en Augsburg treffen elkaar in de 23e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Welz en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Freiburg en Augsburg elkaar treffen in de Bundesliga.

Resultaat Aantal
Winst Freiburg 0
Winst Augsburg 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Freiburg op een 13e positie staat, terwijl we Augsburg terugvinden op de 15e plaats.

Tags
Freiburg - Augsburg Opstelling Freiburg Opstelling Augsburg Live Freiburg - Augsburg Live Freiburg - Augsburg kijken Freiburg - Augsburg kijken Live Freiburg - Augsburg stream Freiburg - Augsburg Fox Sports Nabeschouwing Freiburg - Augsburg Uitslag Freiburg - Augsburg Statistieken Freiburg - Augsburg Bundesliga 2018/2019 Freiburg - Augsburg wedden Freiburg - Augsburg gokken Freiburg - Augsburg Unibet