Nabeschouwing Mainz 05 - Bayer Leverkusen (1-5) || Bundesliga 2018/2019

Vrijdag 8 februari 2019 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Mainz 05 het vrijdag 8 februari 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in OPEL ARENA in Mainz.

Via de Mainz 05 - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mainz 05 - Bayer Leverkusen (1-5)

Het Bundesliga duel tussen Mainz 05 en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 1-5 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Bayer 04 Leverkusen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Wendell. FSV Mainz 05 kwam in de 9e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Quaison, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 20e minuut zette K. Havertz zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Bayer 04 Leverkusen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 30 minuten werd de voorsprong voor Bayer 04 Leverkusen vergroot nadat J. Brandt de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 43e minuut nadat K. Bellarabi namens Bayer 04 Leverkusen de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 64e minuut en kwam op naam te staan van Bayer 04 Leverkusen speler J. Brandt, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Schröder en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Bayer Leverkusen.

LIVE Mainz 05 - Bayer Leverkusen 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mainz 05 - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Wendell met assist van K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen 0-1
9' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt R. Quaison met assist van A. Hack FSV Mainz 05 1-1
20' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Havertz met assist van J. Brandt Bayer 04 Leverkusen 1-2
30' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt J. Brandt met assist van K. Volland Bayer 04 Leverkusen 1-3
38' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
38' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor P. Malong FSV Mainz 05
43' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Bellarabi met assist van J. Brandt Bayer 04 Leverkusen 1-4
55' Wissel FSV Mainz 05 Wissel J. Gbamin voor P. Malong FSV Mainz 05
61' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor R. Quaison FSV Mainz 05
62' Wissel FSV Mainz 05 Wissel K. Onisiwo voor Aarón Martín FSV Mainz 05
62' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel J. Baumgartlinger voor K. Havertz Bayer 04 Leverkusen
64' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt J. Brandt met assist van K. Volland Bayer 04 Leverkusen 1-5
71' Wissel FSV Mainz 05 Wissel G. Holtmann voor J. Boëtius FSV Mainz 05
78' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel T. Jedvaj voor Wendell Bayer 04 Leverkusen
81' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor J. Brandt Bayer 04 Leverkusen
89' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor L. Barreiro FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Mainz 05 - Bayer Leverkusen
Opstellingen Mainz 05 - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Mainz 05 en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mainz 05 gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Sandro Schwarz
Coach Peter Bosz
Voorbeschouwing Mainz 05 - Bayer Leverkusen

Mainz 05 en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 21e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Schröder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mainz 05 en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 23 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Bayer Leverkusen favoriet. 10 keer wist de ploeg van Mainz 05 te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Mainz 05. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Mainz 05 9
Winst Bayer Leverkusen 10
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mainz 05 op een 11e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 7e plaats.