Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Mainz 05 (4-1) || Bundesliga 2018/2019

Zondag 16 december 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Red Bull Leipzig het zondag 16 december 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Mainz 05 (4-1)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Martin Petersen geëindigd in een 4-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Y. Poulsen, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Poulsen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut wist FSV Mainz 05 de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via K. Onisiwo.

Na 74 minuten werd de voorsprong voor RB Leipzig vergroot nadat T. Werner de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 88e minuut wist T. Werner namens RB Leipzig de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Petersen bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

LIVE Red Bull Leipzig - Mainz 05 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van K. Kampl RB Leipzig 1-0
19' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van T. Werner RB Leipzig 2-0
27' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor D. Upamecano RB Leipzig
38' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt K. Onisiwo met assist van L. Öztunali FSV Mainz 05 2-1
42' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor M. Sabitzer RB Leipzig
46' Wissel RB Leipzig Wissel K. Laimer voor K. Kampl RB Leipzig
51' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor W. Orban RB Leipzig
53' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor D. Latza FSV Mainz 05
54' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor M. Niakhate FSV Mainz 05
66' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor R. Zentner FSV Mainz 05
67' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Maxim voor R. Quaison FSV Mainz 05
74' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt T. Werner met assist van D. Demme RB Leipzig 3-1
78' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Ujah voor K. Onisiwo FSV Mainz 05
83' Wissel FSV Mainz 05 Wissel J. Boëtius voor L. Öztunali FSV Mainz 05
85' Wissel RB Leipzig Wissel S. Ilsanker voor L. Klostermann RB Leipzig
88' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt T. Werner met assist van Y. Poulsen RB Leipzig 4-1
89' Wissel RB Leipzig Wissel Bruma voor T. Werner RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Mainz 05
Opstellingen Red Bull Leipzig - Mainz 05
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 3-1-4-2
Coach Ralf Rangnick
Formatie 4-3-1-2
Coach Sandro Schwarz
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Mainz 05

Red Bull Leipzig en Mainz 05 treffen elkaar in de 15e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Petersen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 29 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Mainz 05. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Mainz 05 slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 2
Winst Mainz 05 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 4e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 10e plaats.