Nabeschouwing Werder Bremen - Red Bull Leipzig (2-1) || Bundesliga

Zaterdag 18 mei 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga neemt Werder Bremen het zaterdag 18 mei 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Weserstadion in Bremen.

Via de Werder Bremen - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Werder Bremen - Red Bull Leipzig (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Werder Bremen en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 2-1 overwinning voor Werder Bremen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van M. Rashica zette Werder Bremen op een 1-0 voorsprong in de 35e minuut van de wedstrijd. RB Leipzig kreeg via Bruma in de 54e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Felix Brych de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte N. Mukiele namens RB Leipzig in de 86e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat C. Pizarro namens Werder Bremen in de 88e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix Brych, waardoor Werder Bremen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Werder Bremen - Red Bull Leipzig
Goals
2
1
Balbezit
49%
51%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
6
10
Schoten op doel
3
3
Aanvallen
100
134
Gevaarlijke aanvallen
45
51
Passes
445
457
Overtredingen
18
13
Buitenspel
1
4
Corners
3
9
Wissels
3
3
LIVE Werder Bremen - Red Bull Leipzig 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Werder Bremen - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
16' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor S. Ilsanker RB Leipzig
35' Eigen doelpunt Werder Bremen Eigen doelpunt M. Rashica Werder Bremen 1-0
43' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor M. Friedl Werder Bremen
46' Wissel Werder Bremen Wissel J. Eggestein voor N. Sahin Werder Bremen
49' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor M. Saracchi RB Leipzig
50' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor L. Augustinsson Werder Bremen
54' Penalty gemist RB Leipzig Penalty gemist Bruma RB Leipzig
64' Wissel RB Leipzig Wissel E. Smith-Rowe voor T. Adams RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel E. Forsberg voor K. Laimer RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor J. Augustin RB Leipzig
74' Wissel Werder Bremen Wissel C. Pizarro voor Y. Osako Werder Bremen
86' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt N. Mukiele met assist van M. Saracchi RB Leipzig 1-1
87' Wissel Werder Bremen Wissel A. Johannsson voor K. Mohwald Werder Bremen
88' Doelpunt Werder Bremen Doelpunt C. Pizarro met assist van M. Eggestein Werder Bremen 2-1
Opstellingen Werder Bremen - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Werder Bremen en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Werder Bremen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Florian Kohfeldt
Formatie 4-2-2-2
Coach Ralf Rangnick
Wissels Red Bull Leipzig
# Speler Pos.
21 Marius Müller K
16 Lukas Klostermann V
4 Willi Orban V
18 Emile Smith Rowe M
7 Marcel Sabitzer M
10 Emil Forsberg M
9 Yussuf Yurary Poulsen A
Voorbeschouwing Werder Bremen - Red Bull Leipzig

Werder Bremen en Red Bull Leipzig treffen elkaar in de 34e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Brych en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Werder Bremen en Red Bull Leipzig elkaar treffen in de Bundesliga.

Resultaat Aantal
Winst Werder Bremen 0
Winst Red Bull Leipzig 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Werder Bremen op een 9e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Werder Bremen - Red Bull Leipzig Opstelling Werder Bremen Opstelling Red Bull Leipzig Live Werder Bremen - Red Bull Leipzig Live Werder Bremen - Red Bull Leipzig kijken Werder Bremen - Red Bull Leipzig kijken Live Werder Bremen - Red Bull Leipzig stream Werder Bremen - Red Bull Leipzig Fox Sports Nabeschouwing Werder Bremen - Red Bull Leipzig Uitslag Werder Bremen - Red Bull Leipzig Statistieken Werder Bremen - Red Bull Leipzig Bundesliga 2018/2019 Werder Bremen - Red Bull Leipzig wedden Werder Bremen - Red Bull Leipzig gokken Werder Bremen - Red Bull Leipzig Unibet