Nabeschouwing Wolfsburg - Augsburg (8-1) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 18 mei 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Wolfsburg het zaterdag 18 mei 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Augsburg (8-1)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 8-1 overwinning voor Wolfsburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 8-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door W. Weghorst, waarmee VfL Wolfsburg met 1-0 de leiding nam. VfL Wolfsburg vergrootte in de 37e minuut de voorsprong nadat het via een goal van W. Weghorst op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 41e minuut volgde een derde treffer van VfL Wolfsburg, waarmee R. Knoche zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam VfL Wolfsburg geen gas terug, waardoor in de 55e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van W. Weghorst. De 5-0 voor VfL Wolfsburg volgde even later in de 57e minuut nadat D. Ginczek namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 60e minuut was het E. Rexhbecaj van VfL Wolfsburg wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan FC Augsburg om te scoren. In de 81e minuut zette J. Schieber de stand op 6-1 in het voordeel van FC Augsburg. In de 85e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door J. Brekalo van VfL Wolfsburg die daarmee tekende voor de 7-1. In de 89e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens VfL Wolfsburg had K. Danso het laatste woord door de 8-1 eindstand op het bord te zetten.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Zwayer bij een 8-1 eindstand in het voordeel van Wolfsburg.

LIVE Wolfsburg - Augsburg 8-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt W. Weghorst VfL Wolfsburg 1-0
29' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor A. Hahn FC Augsburg
37' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt W. Weghorst met assist van A. Mehmedi VfL Wolfsburg 2-0
41' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt R. Knoche met assist van M. Arnold VfL Wolfsburg 3-0
46' Wissel FC Augsburg Wissel K. Danso voor J. Gouweleeuw FC Augsburg
46' Wissel FC Augsburg Wissel J. Moravek voor C. Janker FC Augsburg
55' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt W. Weghorst met assist van E. Rexhbecaj VfL Wolfsburg 4-0
56' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Y. Malli voor A. Mehmedi VfL Wolfsburg
57' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt D. Ginczek VfL Wolfsburg 5-0
60' Wissel FC Augsburg Wissel J. Schieber voor Ji Dong-Won FC Augsburg
60' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt E. Rexhbecaj met assist van J. Roussillon VfL Wolfsburg 6-0
64' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor S. Asta FC Augsburg
69' Wissel VfL Wolfsburg Wissel J. Brekalo voor J. Roussillon VfL Wolfsburg
81' Wissel VfL Wolfsburg Wissel F. Klaus voor E. Rexhbecaj VfL Wolfsburg
81' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt J. Schieber met assist van M. Richter FC Augsburg 6-1
85' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt J. Brekalo met assist van W. Weghorst VfL Wolfsburg 7-1
89' Eigen doelpunt VfL Wolfsburg Eigen doelpunt K. Danso VfL Wolfsburg 8-1
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Augsburg
Opstellingen Wolfsburg - Augsburg
De opstellingen van Wolfsburg en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.