Nabeschouwing Wolfsburg - Borussia Dortmund (0-1) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 3 november 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Wolfsburg het zaterdag 3 november 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Borussia Dortmund (0-1)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 0-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door M. Reus, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Wolfsburg - Borussia Dortmund 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van T. Delaney Borussia Dortmund 0-1
33' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor D. Zagadou Borussia Dortmund
33' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Delaney Borussia Dortmund
69' Wissel VfL Wolfsburg Wissel R. Steffen voor E. Rexhbecaj VfL Wolfsburg
78' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Philipp voor Paco Alcácer Borussia Dortmund
78' Wissel Borussia Dortmund Wissel C. Pulisic voor J. Sancho Borussia Dortmund
81' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Y. Mallı voor Y. Gerhardt VfL Wolfsburg
81' Wissel VfL Wolfsburg Wissel J. Zamora voor J. Brekalo VfL Wolfsburg
90' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ö. Toprak voor J. Bruun Larsen Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Borussia Dortmund
Opstellingen Wolfsburg - Borussia Dortmund
De opstellingen van Wolfsburg en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Wolfsburg - Borussia Dortmund

Wolfsburg en Borussia Dortmund treffen elkaar in de 10e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Siebert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolfsburg en Borussia Dortmund in de Bundesliga vond plaats op 14 januari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Borussia Dortmund favoriet. 14 keer wist de ploeg van Wolfsburg te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Wolfsburg. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Wolfsburg 6
Winst Borussia Dortmund 14
Gelijkspel 6
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolfsburg op een 10e positie staat, terwijl we Borussia Dortmund terugvinden op de 1e plaats.