Nabeschouwing Wolfsburg - Red Bull Leipzig (1-0) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 24 november 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Wolfsburg het zaterdag 24 november 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Red Bull Leipzig (1-0)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 1-0 overwinning voor Wolfsburg. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door J. Roussillon, waarmee VfL Wolfsburg met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Wolfsburg uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Wolfsburg - Red Bull Leipzig 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor W. Orban RB Leipzig
50' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt J. Roussillon VfL Wolfsburg 1-0
70' Wissel RB Leipzig Wissel J. Augustin voor M. Halstenberg RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel M. Saracchi voor W. Orban RB Leipzig
73' Wissel VfL Wolfsburg Wissel J. Brekalo voor D. Ginczek VfL Wolfsburg
73' Wissel VfL Wolfsburg Wissel R. Steffen voor A. Mehmedi VfL Wolfsburg
80' Wissel RB Leipzig Wissel Matheus Cunha voor K. Laimer RB Leipzig
82' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor E. Rexhbecaj VfL Wolfsburg
87' Wissel VfL Wolfsburg Wissel F. Uduokhai voor E. Rexhbecaj VfL Wolfsburg
90' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor I. Konaté RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Red Bull Leipzig
Opstellingen Wolfsburg - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Wolfsburg en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Wolfsburg - Red Bull Leipzig

Wolfsburg en Red Bull Leipzig treffen elkaar in de 12e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolfsburg en Red Bull Leipzig in de Bundesliga vond plaats op 5 mei 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Red Bull Leipzig favoriet. 2 keer wist de ploeg van Wolfsburg te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Wolfsburg. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Wolfsburg 1
Winst Red Bull Leipzig 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolfsburg op een 13e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.