Nabeschouwing Borussia Dortmund - Schalke 04 (4-0) || Bundesliga 2019/2020

Zaterdag 16 mei 2020 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 16 mei 2020 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Schalke 04. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Schalke 04 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Schalke 04 (4-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 4-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door E. Haaland, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Guerreiro op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee T. Hazard zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Borussia Dortmund in de 63e minuut, nadat R. Guerreiro de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Schalke 04 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Schalke 04 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van T. Hazard Borussia Dortmund 1-0
45' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt R. Guerreiro met assist van J. Brandt Borussia Dortmund 2-0
46' Wissel Schalke 04 Wissel R. Matondo voor B. Raman Schalke 04
46' Wissel Schalke 04 Wissel G. Burgstaller voor J. Todibo Schalke 04
48' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt T. Hazard met assist van J. Brandt Borussia Dortmund 3-0
48' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor S. Sane Schalke 04
53' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Delaney Borussia Dortmund
63' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt R. Guerreiro met assist van E. Haaland Borussia Dortmund 4-0
68' Wissel Borussia Dortmund Wissel L. Balerdi voor T. Delaney Borussia Dortmund
73' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor L. Piszczek Borussia Dortmund
73' Wissel Schalke 04 Wissel A. Schopf voor S. Serdar Schalke 04
76' Wissel Schalke 04 Wissel J. Miranda voor D. Caligiuri Schalke 04
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Sancho voor T. Hazard Borussia Dortmund
86' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor R. Matondo Schalke 04
87' Wissel Schalke 04 Wissel T. Becker voor J. Kenny Schalke 04
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Gotze voor M. Dahoud Borussia Dortmund
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Schmelzer voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Schalke 04
Opstellingen Borussia Dortmund - Schalke 04
De opstellingen van Borussia Dortmund en Schalke 04 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Schalke 04 zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Lucien Favre
Formatie 3-4-3
Coach David Wagner
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Schalke 04

Borussia Dortmund en Schalke 04 treffen elkaar in de 26e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Deniz Aytekin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 in de Bundesliga vond plaats op 26 oktober 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Schalke 04 favoriet. 11 keer wist de ploeg van Borussia Dortmund te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Borussia Dortmund. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Borussia Dortmund 8
Winst Schalke 04 11
Gelijkspel 10
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 2e positie staat, terwijl we Schalke 04 terugvinden op de 6e plaats.