Nabeschouwing Hertha BSC - Borussia Dortmund (1-2) || Bundesliga 2019/2020

Zaterdag 30 november 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Hertha BSC het zaterdag 30 november 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Olympiastadion Berlin in Berlin.

Via de Hertha BSC - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hertha BSC - Borussia Dortmund (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Sven Jablonski geëindigd in een 1-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door J. Sancho, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Hazard op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 34e minuut wist Hertha BSC de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via V. Darida. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Hertha BSC kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 45e minuut moest Borussia Dortmund verder met een man minder, nadat M. Hummels een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sven Jablonski, waardoor Borussia Dortmund dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Hertha BSC - Borussia Dortmund 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hertha BSC - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor M. Grujic Hertha BSC
15' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van J. Brandt Borussia Dortmund 0-1
17' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt T. Hazard met assist van A. Hakimi Borussia Dortmund 0-2
18' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor V. Darida Hertha BSC
19' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Hummels Borussia Dortmund
34' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt V. Darida met assist van D. Lukebakio Hertha BSC 1-2
45' Tweede gele kaart Borussia Dortmund Tweede gele kaart voor M. Hummels Borussia Dortmund
68' Wissel Hertha BSC Wissel V. Ibisevic voor D. Lukebakio Hertha BSC
68' Wissel Hertha BSC Wissel J. Dilrosun voor N. Stark Hertha BSC
78' Wissel Hertha BSC Wissel S. Kalou voor V. Darida Hertha BSC
83' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor V. Ibisevic Hertha BSC
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel L. Piszczek voor T. Hazard Borussia Dortmund
91' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Gotze voor M. Reus Borussia Dortmund
92' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Schmelzer voor J. Sancho Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Hertha BSC - Borussia Dortmund
Opstellingen Hertha BSC - Borussia Dortmund
De opstellingen van Hertha BSC en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hertha BSC gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Jürgen Klinsmann
Formatie 3-4-2-1
Coach Lucien Favre
Voorbeschouwing Hertha BSC - Borussia Dortmund

Hertha BSC en Borussia Dortmund treffen elkaar in de 13e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sven Jablonski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund in de Bundesliga vond plaats op 16 maart 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Borussia Dortmund favoriet. 10 keer wist de ploeg van Hertha BSC te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Hertha BSC. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hertha BSC 6
Winst Borussia Dortmund 10
Gelijkspel 8
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hertha BSC op een 15e positie staat, terwijl we Borussia Dortmund terugvinden op de 6e plaats.