Nabeschouwing Köln - Mainz 05 (2-2) || Bundesliga 2019/2020

Zondag 17 mei 2020 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Köln het zondag 17 mei 2020 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Mainz 05 (2-2)

De Bundesliga 2019/2020 wedstrijd tussen Köln en Mainz 05 geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 6 minuten. M. Uth maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Köln vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Köln vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Kainz op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut wist FSV Mainz 05 de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. Awoniyi.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Kunde Malong de 2-2 maakte voor FSV Mainz 05.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Köln - Mainz 05 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Penalty FC Köln Penalty M. Uth FC Köln 1-0
19' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Hector FC Köln
19' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor F. Kainz FC Köln
37' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Ji Dong-Won FSV Mainz 05
46' Wissel FC Köln Wissel D. Drexler voor FC Köln
53' Doelpunt FC Köln Doelpunt F. Kainz met assist van D. Drexler FC Köln 2-0
56' Wissel FSV Mainz 05 Wissel T. Awoniyi voor Ji Dong-Won FSV Mainz 05
61' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt T. Awoniyi met assist van R. Quaison FSV Mainz 05 2-1
69' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Szalai voor E. Fernandes FSV Mainz 05
71' Wissel FC Köln Wissel K. Schindler voor F. Kainz FC Köln
72' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt P. Kunde Malong met assist van J. St. Juste FSV Mainz 05 2-2
76' Wissel FC Köln Wissel E. Rexhbecaj voor J. Hector FC Köln
83' Wissel FC Köln Wissel K. Ehizibue voor B. Schmitz FC Köln
83' Wissel FC Köln Wissel S. Terodde voor J. Cordoba FC Köln
83' Wissel FSV Mainz 05 Wissel D. Latza voor P. Kunde Malong FSV Mainz 05
83' Wissel FSV Mainz 05 Wissel L. Barreiro voor J. Boetius FSV Mainz 05
84' Wissel FSV Mainz 05 Wissel J. Burkardt voor K. Onisiwo FSV Mainz 05
87' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor E. Rexhbecaj FC Köln
90' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor E. Skhiri FC Köln
93' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor A. Caricol FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Mainz 05
Opstellingen Köln - Mainz 05
De opstellingen van Köln en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Köln - Mainz 05

Köln en Mainz 05 treffen elkaar in de 26e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Guido Winkmann en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Köln en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 25 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Mainz 05. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Mainz 05 favoriet. 7 keer wist de ploeg van Köln te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Köln. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Köln 5
Winst Mainz 05 7
Gelijkspel 5
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Köln op een 10e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 15e plaats.